Välj kartsajt: kyrkor

S:t Tomas kyrka

3.4 i snittbetyg (7)

S:t Tomas kyrka är en kyrka som ligger i Vällingby församling i Stockholm kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 4Lär er Jesu språk och bidra till välgörenhet
    Vi är glada att meddela er att vi har lanserat Syriac School, som är en interaktiv online-skola som lär ut det syrisk-arameiska språket, som talades av Jesus Kristus.
    Syriac School är en ideell förening som är registrerad i Sverige. Alla vinster går till välgörande ändamål samt understöder och hjälper barnen i Syrien.
    Ni är välkomna att besöka vår hemsida: https://syriac.school

    MVH
    Syriac Schools styrelse

    0 0 2021-05-06 kl. 21:10
  • Betyg: 5Älskar St Tomas! Fina människor som möter dig, ett härligt lugn, mjuk atmosfär, fin trädgård mitt i, toppenverksamheter för barn i alla åldrar osv... Arkitekturen är häftig även om den inte ser ut som de flesta kyrkor. Bara dopfunten gör kyrkan väl värt ett besök!

    0 0 2018-08-02 kl. 21:12
  • Betyg: 2Orgeln är byggd 1962 av Grönlunds Orgelbyggeri AB, Gammelstad. Orgeln har 28 stämmor, 3 manualer och pedal.

    Den 21 december 2008 återinvigdes orgeln efter att 32 digitala stämmor intigrerats i orgeln. Orgeln har nu en kombination av
    geunuint svenskt hantverk och supermodern högteknologi.

    0 0 2010-04-28 kl. 19:39
  • Betyg: 2Jag tycker att kyrkan är lite stel i sin form! Var är den gemytliga srämningen som infinner sig i de klassiska kyrkorummen? Den här kyrkan känns aningen kall och ovälkomnande.
    Vad tycker ni andra om S:t Tomaskyrkan som har varit där?

    1 2 2010-01-21 kl. 15:16
  • Betyg: 5Jag tycker så mycket om klosterkänslan som infinner sig i S:t Tomas kyrka. Enkelhet och vila. Och Bror Hjorts krucifix där kristusfiguren har alldeles för korta armar. Symboliken är tydlig - vi måste alla vara kristusarmar ut i världen.

    1 0 2009-06-23 kl. 18:29
  • Betyg: 4I själva kyrkorummet är det breda altaret med sina levande ljus den självklara blickpunkten med krucifixet av Bror Hjort.Den ovala betongdopfunten som är fylld med rinnande vatten är fin. I vapenhuset finns vackra saker att se liksom i det s.k. vardagsrummet där Kerstin Ekengren är representerad med flera textilier. Även konst av t.ex Einar Forseth m.fleget foto Textil av Kerstin Ekengren Dopfunten fylld med  vatten Vy mot innergården eget foto eget foto Kyrkorummet känns lite ödsligt eget foto I entrén S- Tomas kyrka 23 april 2018

    0 0 2009-03-21 kl. 12:45
  • Betyg: 4Cool modernistisk kyrka som invigdes 1960, ungefär samtidigt som resten av Vällingby. Ritad av arkitekten Peter Celsing, som även ritade Riksbanken och Kulturhuset. Kyrkan är K-märkt, och besöker du Vällingby för att kolla in arkitekturen så får du absolut inte missa att gå in och titta i kyrkan. Du kommer inte att bli besviken. Arkitektoniskt är den inspirerad av ett kloster, med en zen-liknande trädgård i centrum.Kyrka inklusive kors och präst.

    3 0 2008-12-02 kl. 09:28

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar S:t Tomas kyrka gillar även:

   Hilleshögs kyrka
Ekerö kommun
   Storkyrkan
Stockholm kommun
   Hjorthagskyrkan
Stockholm kommun
   Enskede kyrka
Stockholm kommun
   Markuskyrkan
Stockholm kommun
   Täby kyrka
Täby kommun

Visa alla kyrkor nära...