Välj kartsajt: kyrkor

Skillingaryds kyrka

3.0 i "vägt snittbetyg" (1)

Skillingaryds kyrka är en kyrka som ligger i Tofteryds församling i Vaggeryd kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 32013-08-09 passade jag på att uppdatera nya bilder på denna kyrka samt kapell. Kyrkan ligger mitt inne i centrala samhället och är svår att hitta i villaområdet. Däremot tillhörande kapell med kyrkogård i högvuxen tallskog utmed norra utfarten kan ingen missa. Klockstapeln är mycket annorlunda och vackert byggd framför kapellets ingång. Kyrkan är byggd 1941 och renoverad 1981. Det finns ingen tillhörande prästgård numera.Nuvarande präst är Christina Virdung.
    Kyrkan var låst så jag kunde inte ta bilder på interiören, men kyrkogården med kapell och en del annat fotograferade jag till hemsidan.
    Församlingsexpeditionen vid östra sidan om kyrkan mitt i centrum. En del av minneslunden med uppsatta namnskyltar på en huggen stenstolpe En del av minneslunden norr om kapellet. Klockstapelns toppspira och över del. Entrè till kapellet. Bild tagen under klockstapeln mot kapellets ingång. Kapellet på kyrkogården tillhörande Skillingaryds kyrka. Klockstapelns södra sida. Kyrkogårdens västra ingång från Storgatan  tidigare var detta gamla riksettan(R1) genom samhället. Skylten ovanför ingångsdörren till kyrkan. Skillingaryds kyrka.

    1 0 2013-08-09 kl. 16:07