Välj kartsajt: kyrkor

Adventskyrkan

3.8 i "vägt snittbetyg" (4)

Adventskyrkan är en kyrka som ligger i Hallsbergs församling i Hallsberg kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 4Trollkarlens hatt, det är vad jag tänker på när jag ser tornet på den här kyrkan.Interiören ganska modern, Rolf Kjellbergs relief har nu guldstrålar runt den spetsiga ovalen. Ett målat litet fönster med en duva ovanför dopfunten och till höger i bild står en madonna av Eva Spångberg.Vy från läktaren Den vackra dopplatsen Eva Spångbergs alster Eget foto Vy mot orgelläktaren Alster uppe på läktaren Textil under läktaren Eget foto Adventskyrkan 10 april 2012 Eget foto

  0 0 2012-04-10 kl. 20:26
 • Betyg: 3Hallsbergs ursprungliga bebyggelse låg runt Hallsberg Kyrka. Där fanns skola, handelsbod och många gårdar. På 1850-talet kom järnvägen. Kyrkbyn godtogs inte utan järnvägsstationen placerades där den finns i dag. Det var runt stationen som samhället växte. I den nya centralorten byggdes senare Adventskyrkan. Kyrkan var på påskafton låst. Minneslunden enkel men rogivande med sin vattenfontän. Vatten är alltid så rogivande. Bakom kyrkan en matta av vackra blommor. Kyrkan från parkeringen.

  0 1 2011-04-28 kl. 14:55
 • Betyg: 4Vi kallar det rosa kyrkan! Byggdes under brinnande kriget 1944. Det vittnar om framtidstro. Eva Spångbergs Madonna står också för hopp och fred. I foten är Jesaja 11:1 insnidat, som påminner oss om fredsriket. I all sin enkelhet är det en fridens plats inbedd och klar för ett numinöst besök.

  1 0 2010-09-12 kl. 20:55
 • Betyg: 5Aldrig mer kommer jag att passera Hallsberg utan att se en trollkarlshatt.

  Det sägs att arkitekten inspirerades av gamla västgötakyrkor. I så fall vilka?

  11 0 2009-05-11 kl. 13:47

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Adventskyrkan gillar även:

   Kumla kyrka
Kumla kommun
   Hackvads kyrka
Lekeberg kommun
   Boo kyrka
Hallsberg kommun
   Tångeråsa kyrka
Lekeberg kommun
   Askersunds kyrka
Askersund kommun

Visa alla kyrkor nära...