Välj kartsajt: kyrkor

Bodums kyrka

4.0 i snittbetyg (5)

Bodums kyrka är en kyrka som ligger i Bodums församling i Strömsund kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 5Min barndoms kyrka där jag är döpt och konfirmerad är naturligtvis den vackraste kyrka jag vet. Så många gånger jag varit där i barn-och ungdomsåren, på den tiden gick man i kyrkan varje helg. Så vackert på julottan med marschaller hela vägen upp till kyrkan och levande ljus därinne. Psalmer jag minns som jag aldrig hör idag; ´Vår Gud är oss en väldig borg´, ´Allena Gud i Himmelrik´ m.fl. Bröllop och begravningar genom åren naturligtvis. Alla släktingar, bekanta och mor och far är begravda på kyrkogården.

    1 0 2021-10-29 kl. 21:19
  • Betyg: 4Kyrkan är en av våra vackraste träkyrkor med ett underbart ljus och vackra fönstermålningar. Tyvärr är nu underhållet märkbart försummat vilket är en ren skymf mot denna vackra kyrka.

    2 0 2013-08-01 kl. 06:33
  • Betyg: 5Vi har en pampig och vacker träkyrka i vår socken, den invigdes den 27 juli 1884. Byggmästare: Johan Nordell. Arkitekt: Johan Adolf Hawerman. Grundläggningen av kyrkan stämde inte med ritningarna, den var både för kort och för smal. Fadäsen rättades till och byggandet kunde komma igång.

    4 0 2011-01-18 kl. 22:06
  • Betyg: 5Mycket vacker träkyrka,en av få svenska kyrkor som är byggd i gotisk stil.Har stor rymd med läktare där också kyrkorgeln är placerad,vackra fönster och interiörer.

    2 0 2009-02-26 kl. 08:07
  • Betyg: 4Stor träkyrka i korsform. Vackert korfönster, skapat av Kerstin Bränngård. Här finns också en gammal predikstol vid sidan om, med en rolig ljusstake på. Den gamla predikstolen kommer från Lits rivna medeltidskyrka. Vackert ljusinsläpp.eget foto dopängel  eget foto den gamla predikstolen i Bodum  eget foto

    2 1 2009-01-10 kl. 18:55

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Bodums kyrka gillar även:

   Ramsele gamla ky...
Sollefteå kommun
   Strandkapellet
Strömsund kommun
   Solbergs kyrka
Örnsköldsvik kommun
   Gåxsjö kyrka
Strömsund kommun
   Föllinge kyrka
Krokom kommun
   Ragunda gamla ky...
Ragunda kommun

Visa alla kyrkor nära...