Välj kartsajt: kyrkor

Mörsils kyrka

3.5 i "vägt snittbetyg" (1)

Mörsils kyrka är en kyrka som ligger i Västra Storsjöbygdens församling i Åre kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 4Här slås man av de stora figurmålningarna i koret på var sida om altaruppsatsen i vitt och guld. Den ena målningen föreställer ´Nattvarden´ och den andra ´Kristus fängslad´, båda utförda av Erik Persson från Valne, som också gjort den gamla altartavlan som nu sitter vid dopaltaret på norra väggen. Den nya altartavlan är liksom läktarbarriärens bilder målade av Bengt Hamrén.
    Dopfunten är av gängse typ för landskapet Jämtland, här med en stående pelikan i kronan/locket.På främre bänkraderna står på ömse sidor en förgylld pyramid varur slingrar sig en orm.
    eget foto Mörsil kyrka 22 juni 2011 Foto:Bertil Mattsson ´Kristus fängslad´  den andra stora målningen i koret av Erik Persson i Valne. Foto:Bertil Mattsson ´Nattvarden´ målad av Erik Persson i Valne. En av två stora målningar i koret.Foto:Bertil Mattsson Gamla altartavlan utförd av Erik Persson  Valne  finns nu vid dopaltaret. eget foto Altartavlan målad av konstnär Bengt Hamrén som också målat bilderna på läktarbarriären. Vacker utsmyckning på altarets famsida

    0 0 2018-02-28 kl. 15:21

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Mörsils kyrka gillar även:

   Mattmars kyrka
Åre kommun
   Hållandsgårdens ...
Undersåker
   Alsens kyrka
Krokom kommun
   Offerdals kyrka
Krokom kommun
   Åre gamla kyrka
Åre kommun
   Norderö kyrka
Östersund kommun

Visa alla kyrkor nära...