Välj kartsajt: kyrkor

Fatmomakke kapell

3.9 i "vägt snittbetyg" (4)

Fatmomakke kapell är en kyrka som ligger i Vilhelmina församling i Vilhelmina kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 4En ganska enkel och avskalad kyrka, där några intressanta inslag drar blickarna till sig. Här har den samiska kulturen förenats med den kyrkliga på ett mycket fint sätt. Dopfunten, som är tillverkad av en knotig trädstam, är minst sagt ovanlig. Porten är målad i starka färger på ett sätt som leder tankarna till samekulturen. Den omgivande kyrkstaden med sin charmfulla blandning av kåtor och ryggåsstugor gör hela miljön till ett mycket sevärt besöksmål.

    0 0 2021-08-12 kl. 16:55
  • Betyg: 4Fint, enkelt kapell i den samiska kyrkstaden Fatmomakke, hela området är verkligen värt ett besök, vi vandrade runt området i ett par timmar och gjorde slutligen ett besök i det öppna kapellet, ta en extra titt på dopfunten den var verkligen speciell.

    0 0 2016-08-05 kl. 08:59
  • Betyg: 4Ljus, med rena strama linjer, känns trevlig. Vid ett av våra besök invigde man den ´nya´ orgeln. Två flickor spelade och sjöng, trombon, fiol, gitarr och orgel. (28/6 1998)eget foto Fatmomakke kyrka 6 juli 2016 eget foto Kanske svårt att läsa... eget foto eget foto eget foto eget foto

    0 0 2009-01-05 kl. 21:52
  • Betyg: 5Detta är en väldigt fin gammal kyrka som har en viss samisk prägel. Det vackraste i denna kyrka är dopfunten som är gjord av en trädstam.

    0 0 2009-01-04 kl. 17:49

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Fatmomakke kapell gillar även:

   Varnhems kloster...
Skara kommun
   Kungslena kyrka
Tidaholm kommun
   Visby Sankta Mar...
Gotland kommun
   Stensele kyrka
Storuman kommun
   Åre gamla kyrka
Åre kommun
   Hackås kyrka
Berg kommun

Visa alla kyrkor nära...