Välj kartsajt: kyrkor

Bjärka-Säby slottskapell

3.3 i "vägt snittbetyg" (2)

I Nya Slottets östra flygel inreddes år 1878 ett slottskapell. Det rektangulära rummet med kor i norr invigdes till gudstjänstlokal år 1884. Kapellet är utfört i en enkel nyklassicistisk stil med stora rundbågiga fönster inramade med pilastrar och plant tak med dekorativa målningar. Altartavlan, också mellan tvenne pilastrar, visar Kristus som förlossare. I taket åskådliggörs den första nattvarden och korsbärandet. Predikstolen står till vänster i koret, på kapellets evangeliesida.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 4År 1986 sattes ett mekaniskt orgelverk upp, som tidigare har ägts av Sture Petri. Instrumentet består av äldre material. Väderlådan och Flöjt Amabile 8’ kommer från en orgel i Barkeryds kyrka, Småland, byggd 1873 av Erik Nordström. Ny fasad från 1986.

    0 0 2010-04-29 kl. 21:01
  • Betyg: 3Slottet som nu ägs av Pingstkyrkan har ett kapell i ena vingen och ett kafé i den andra (i alla fall på sommaren) Det ena goda förskjuter inte det andra. Trevlig miljö, mysigt kapell och mycket goda bullar!Slottet som har kapellet i den vänstra vingen härifrån sett

    1 0 2009-04-07 kl. 20:55

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Bjärka-Säby slottskapell gillar även:

   Västra Hargs kyr...
Mjölby kommun
   Allhelgonakyrkan
Linköping kommun
   Vadstena kloster...
Vadstena kommun
   Pelarne kyrka
Vimmerby kommun
   S:ta Gertruds ky...
Västervik kommun
   Hults kyrka
Eksjö kommun

Visa alla kyrkor nära...