Välj kartsajt: kyrkor

Stiftsgården

4.1 i "vägt snittbetyg" (3)

Inte långt från kyrkan ligger Stiftsgården i Rättvik, som har eget kapell. Där konfirmation och utbildning för bl.a. kyrkovärdar och annan kyrklig utbildning bedrivs. Stiftsgården Rättvik‎ mellan kyrkan och Hembygdsgården. För boende, kurser, konferenser och ungdomsläger. Bekväma gästrum i hemtrevliga byggnader men även enkla flerbäddsrum, förmånliga priser, god mat, KRAV-märkt kök. Handikappcertifierat. Eget kapell.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 5Stiftsgården har jag varit till flera ggr och längtar alltid tillbaka. Vill inte åka därifrån när man väl är där. Personalen är helt underbar.
  Har firat jul, påsk samt varit på Stiftsgården även på sommaren.
  Även sett en konfirmation. Helt underbart när jag såg en flicka som döptes i Siljan. Väldigt ovanligt, har aldrig sett det tidigare så det var en upplevelse jag aldrig glömmer.
  Tack kära Stiftsgården för allt fint Du gjort mig och min familj. Älskar Dig till 1000, glömmer Dig aldrig.

  0 0 2012-05-28 kl. 11:36
 • Betyg: 5Stiftsgården mitt andra hem på denna jord, ligger så vackert vid Siljans strand

  2 0 2011-03-28 kl. 20:24
 • Betyg: 4Trevligt kapell med direkt ingång från stiftsgården. Altaret är centralt placerat och stolar runt om. Smakfullt inrett med keramikkrucifixet från gamla kapellet, utfört av Jerk Werkmäster. Den stora ljuskronan, liksom ljusbäraren är designade av konstnären Thomas Hellström. Den effektfulla målningen ovanför ljusbäraren har jag ingen uppgift om.Stiftsgårdens kapell uppfördes 1980-81 efter ritningar av Jerk Alton Centralt placerat altare Ljusbärare formgiven av konstnären Thomas Hellström Jag har ingen uppgift om konstnären. Foto:Bertil Mattsson

  3 0 2009-10-08 kl. 20:55

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Stiftsgården gillar även:

   Rättviks kyrka
Rättvik kommun
   Västerås domkyrk...
Västerås kommun
   Leksands kyrka
Leksand kommun
   Åmots kyrka
Ockelbo kommun
   Varnhems kloster...
Skara kommun
   Storkyrkan
Stockholm kommun

Visa alla kyrkor nära...