Välj kartsajt: kyrkor

Örserums kyrka

3.5 i "vägt snittbetyg" (3)

Gränna församling till hör Växjö stift och bildar tillsammans med Visingsö församling ett pastorat som ligger vid Vättern i norra Småland. Gränna har ca 4000 invånare varav runt 3400 är kyrkotillhöriga. Församlingen har två kyrkor, en i Gränna och så Örserums kyrka, på vägen mot Tranås. I Örserum firas gudstjänst vanligen kl 9.30 en helgdagar i månaden. Kyrkoherde är Maria Rosensköld-Johansson. För Örserums kyrka ansvarar en lokal kapellstiftelse som kan kontaktas via pastorsexpeditionen.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 3År 1937 uppfördes kyrkan efter ritningar av arkitekt Johannes Dahl. A.T. Wirén lät bygga kyrkan för att sedan överlämna den till en stiftelse. Kyrkan har ett torn vid västra sidan och ett utbyggt vapenhus väster om tornet. Det högresta sadeltaket och tornet är täckta med svartmålad plåt. Vid östra väggen står ett altare med snidat träkrucifix av Eva Spångberg. Kyrkan var vid mitt besök stängd. A.T. Wirén lät bygga kyrkan och överlämnade den sedan till en stiftelse. Kyrkan från parkeringsplatsen.

  0 0 2014-08-04 kl. 18:58
 • Betyg: 5Kyrkan mitt i byn.En stolthet i samhället Örserum.

  1 0 2013-02-17 kl. 14:56
 • Betyg: 4Kyrkan byggdes 1936-37, byggherre A.T. Wirén som donerade henne till Örserums kapellstiftelse. Då fanns en altartavla av Hendrik Krogh, men den har numera sin plats vid dopaltaret. I koret finns nu ett krucifix av Eva Spångberg. Bakom korväggen ett stort samlingsrum där man kan ha kyrkkaffe etc.Eget foto Vy från läktaren i bakgrunden ser man in i församlingsrummet Vy mot orgeln Från Grenna gelbgjuteri Trevlig ljusstake Bakom predikstolen finns en dörr in till församlingsrummet Ett krucifix av Eva Spångberg pryder nu korväggen Den gamla altartavlan av Hendrik Krogh hänger numera över dopaltaret Eget foto A.T.Wirén som byggde kyrkan och donerade den till Örserums kapellstiftelse Eget foto

  2 0 2009-09-24 kl. 21:56

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Örserums kyrka gillar även:

   Vireda kyrka
Aneby kommun
   Haurida kyrka
Aneby kommun
   Brahekyrkan
Jönköping kommun
   Kumlaby kyrka
Jönköping kommun
   Ölmstads kyrka
Jönköping kommun
   Linderås kyrka
Tranås kommun

Visa alla kyrkor nära...