Välj kartsajt: kyrkor

S:t Görans Kapell

3.6 i "vägt snittbetyg" (2)

Ett litet vackert Kapell som invigdes 1965. Kapellet tillhör Kjesäter Folkhögskola, vars huvudman är Svenska Scoutförbundet. Kapellet är byggt i en typisk 60-tals stil, med ett ljust fint kyrkorum. Kapellet är uppkallat efter scoutrörelsens skyddshelgon, S:t Göran.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 3Litet kapell på folkhögskolans område. Ganska intetsägande interiör men exteriören är betydligt vackrare. Här har jag varit en gång på konsert och lyssnat på Åsa Jinder.
  Vid nytt besök i folktomt kapell kan man lägga märke till detaljerna. Synd bara att det inte finns någon uppgift om vilka som gjort de vackra inventarierna.
  Kapellet i vinterskrud Dopfunt av skulptören Per Hartman skål från Reijmyre glasbruk Harmonisk textil av okänd konstnär I bakgrunden orgeln som är byggd av Anders Persson Viken Altarvävnad av textilkonstnär Maria Kumlien Scouternas emblem som glasmosaik i kapellet

  0 0 2011-02-23 kl. 20:07
 • Betyg: 5Rosengârden blommar mot vita murar. Här satt vi i vâra scoutskjortor och hörde Ingemar Ström tala om altartextilen. Den är korset. Han berâttade för oss att han suttit länge framför bilden. Dâ hade människorna liksom dragits till och förenats i korset. Vatten porlar stillhet för varje Göran som slagits mot drakar.

  7 0 2010-10-08 kl. 16:46

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar S:t Görans Kapell gillar även:

   Västra Vingåkers...
Vingåker kommun
   Skedevi kyrka
Finspång kommun
   Östra Vingåkers ...
Katrineholm kommun
   Högsjö kyrka
Vingåker
   Nävertorpskyrkan
Katrineholm kommun
   Katrineholms kyrka
Katrineholm kommun

Visa alla kyrkor nära...