Välj kartsajt: kyrkor

Stiftsgården Stjärnholm, Livets kapell

3.6 i "vägt snittbetyg" (2)

Hjärtat på stiftsgården är Livets kapell. Här firas gudstjänst morgon, middag och kväll. Dygnet runt brinner bönens låga på altaret i det åttkantiga kyrkorummet. Dörren är alltid öppen för den som vill sitta ner en stund i tystnad, bön eller meditation. Förutom det gudstjänstliv som pågår hela året är det naturligtvis fritt fram för grupper och enskilda att själva ordna gudstjänster och andakter. Experimentlusta är stor varför vi med glädje vill uppmuntra fler att pröva nya former och uttryckssätt. Rummet inbjuder till flexibilitet: med eller utan stolar, under tystnad eller till ljudet av röster, synth, kongas, bas och gitarr. Bara ljusets olika karaktärer i rummet är en andlig upplevelse i sig.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 5Ett underbart litet kapell som inbjuder besökaren att sitta ner en stund. Det åttakantiga rummet har en stämningsfull atmosfär. Ett rum där dörren alltid är öppen. På en bänk i trapphallen.  Kapellet från altaret.  Kapellet från entrén. Mot altaret.  Mot entrén.  Kapellets ingång från gården.  I trapphallen hänger denna vackra båt.  I kapellet  mot taket och det fina ljusinsläppet.  Altaret och altartavlan.  Enkel och mycket vacker.  Utanför kapellsalen  här är dörrarna alltid öppna.  Ute i trapphallen står dopfunten.

    0 0 2013-05-06 kl. 17:34
  • Betyg: 3Ändamålsenligt litet kapell inom stiftsgården. Enkel interiör som ändrar utseende efter vad som ska pågå.Enkel och lätt omflyttbar interiör Inte inne i kapellet  men strax utanför ett fint votivskepp Trevlig bonad med stiftets kyrkor Några av Närkekyrkorna Flitiga fingrar har åstadkommit detta

    1 0 2009-12-06 kl. 22:28

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Stiftsgården Stjärnholm, Livets kapell gillar även:

   Lids kyrka
Nyköping kommun
   Strängnäs domkyr...
Strängnäs kommun
   Uppenbarelsekyrkan
Stockholm kommun
   Bromma kyrka
Stockholm kommun
   Sjöstads kapellet
Stockholm kommun
   S:t Matteus Lill...
Stockholm kommun

Visa alla kyrkor nära...