Välj kartsajt: kyrkor

Sjukhuskyrkan i Huddinge sjukhus

3.4 i "vägt snittbetyg" (2)

Sjukhuskyrkan är det samlade namnet för den andliga vården på sjukhus. Den finns till för patienter, anhöriga och personal. Sjukhuskyrkan vill ge hjälp att hantera de många frågor och bekymmer av olika slag som väcks när man är på sjukhus. Verksamheten är lokalt organiserad och drivs av Svensk kyrkan i ekumeniskt samarbete med övriga kristna samfund. Kyrkan hjälper till att förmedla kontakter med andra kyrkor och trossamfund. Sjukhuskyrkan finns representerad på alla sjukhus i Sverige.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 3Kyrkans meditationsrum kom till 1982 som en nära nog en exakt kopia av meditationsrummet i FN-huset i New York. Detta är ett rum för alla människor, av alla religioner. Där finns inga av de traditionella religiösa symbolerna. När sjukhuskyrkan har gudstjänst bärs kors och ljus in – och rummet blir för stunden till en kyrka.Förrummet med sin stjärnvägg September 2010 När sjukhuskyrkan har gudstjänst bärs kors och ljus in – och rummet blir för stunden till en kyrka. Taket September 2010

    1 0 2010-09-13 kl. 22:24
  • Betyg: 4På Huddinge sjukhus finns det en sjukhuskyrka som på alla andra större sjukhus. Från stora ingången gå rakt ner, så långt du kan komma. Strax utanför lokalen ligger kyrkans kontor om du behöver någon att prata med. En plats att sitta ner en stund för eftertanke.Det här är ingången.

    1 0 2010-07-20 kl. 13:30