Välj kartsajt: kyrkor

Hökåsens församlingsgård

3.5 i "vägt snittbetyg" (1)

Församlingsgården som finns i Hökåsen, på Badelundavägen 2, är centrum för församlingens vardagsverksamhet. Här samlas varje vecka människor i alla åldrar till olika aktiviteter. Många gudstjänster firas här och gården hyrs också ut för kaffe och måltider vid dop, begravning och andra högtidsdagar. Hökåsens församlingsgård och kapell uppfördes år 1977. Kapellet är enkelt utformat där endast takhöjden utskiljer det från den övriga byggnaden. Blickfånget utgörs av en altaruppsats snidad i trä av Syster Lydia från Mariasystrarna i Vallby, Enköping. Den sattes upp våren 1999. Efter om- och tillbyggnad år 2000 har nu all personal sin arbetsplats här. Även pastorsexpeditionen finns här. Det är hit man vänder sig för bokning av dop, vigsel, begravning eller någon av kyrkorna.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 4Ett sant nöje att besöka denna församlingsgård med kapell! Vi blev mycket väl mottagna och blev bjudna på kaffe och semla! Det var dessutom extra roligt att det här blev min 2000:e kyrka!
    Själva kyrkorummet är enkelt och sparsmakat och jag kan förstå förtreten hos damerna som utfört den vackra textila altartavlan när den flyttades till bakre väggen till förmån för en nytillverkad trärelief. Sådant är känsligt, men den fina vävnaden lyser upp sin nuvarande plats med den äran!
    Ett stort tack till alla trevliga människor i Hökåsen!
    Eget foto Eget foto Altartavla i trärelief som till förra altartavlans utförares förtret fick finaste platsen Den vackra f.d. altartavlan  tillverkad av damer i församlingen Café med kaffe och semlor för daglediga  vilken tur vi hade!

    1 0 2011-03-09 kl. 13:20

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Hökåsens församlingsgård gillar även:

   Västerås domkyrk...
Västerås kommun
   Romfartuna kyrka
Västerås kommun
   Harakers kyrka
Västerås kommun
   Dingtuna kyrka
Västerås kommun
   Kumla kyrka
Sala kommun
   Sura kyrka
Surahammar kommun

Visa alla kyrkor nära...