Välj kartsajt: kyrkor

Kila kyrkoruin

3.0 i "vägt snittbetyg" (2)

I höjd med Sjukälla gård ligger också Lundäng där resterna efter den äldsta ´Kila kyrka´ numera är markerad med ett kors som syns på höjden söder om vägen. Sommartid vid vackert väder förekommer gudstjänst vid ´Kila gamla kyrka´.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 3Uppe på en höjd med vacker utsikt över nejden ligger Kila kyrkoruin. Den är från 1100-talet, i dag återstår bara några murar, men man får en uppfattning av hur det kan ha sett ut. Inne i kyrkoruinen vid korset växer i dag både krusbär och smultron. Ruinens kyrkorum. Entrén till ruinen. Ruinen har även en sakristia längst fram. Vid korsets fot växer några krusbärsbuskar. Utsikten från ruinen över landskapet är vacker.

  1 0 2013-07-02 kl. 09:42
 • Betyg: 3Det är inte helt lätt att hitta till Kila kyrkoruin, även om man ser korset från vägen (gamla E4:an). Mitt minne av besöket är att man gick igenom en kohage för att komma dit. Får nog bli ett nytt besök framöver.
  Vid besöket oktober 2012 gick det hästar i hagen. Själva ruinen är inhägnad med el-stängsel ( så att inte kor och hästar ska kunna göra åverkan på ruinen).
  eget foto eget foto eget foto Kila kyrkoruin 13 oktober 2012

  1 0 2012-10-13 kl. 18:09