Välj kartsajt: kyrkor

Å ödekyrka

2.6 i "vägt snittbetyg" (3)

Å gamla kyrka, som nu är en kyrkoruin, uppfördes på 1200-talet, troligen såsom gårdskyrka för kungsgården vid Ring, nära Slätbaken (detta var således i kristenhetens gryning för dessa trakter). Ödekyrkan är ett omtyckt utflyktsmål beläget ett par km söder om den nuvarande kyrkan.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 3Tragiskt att se dessa bilder men det mest här i tillvaron är förgängligt! Men det kanske inte gick att rädda kyrkan?

  1 0 2011-06-14 kl. 14:47
 • Betyg: 2Så bra att Carl-Johan tagit bilder som visar att mitt intryck av ett besök för drygt tio år sedan står sig. Jag har haft funderingar på att åka dit vid tillfälle på nytt, men det får nog vara..... Det är bara nedslående att se sådant. Har för mig att det dessutom var obehagligt högt gräs att gå igenom för att komma dit.
  Vad beträffar 147-åringen så var det ju ofta felskrivet i kyrkböckerna förr i tiden, så hans ålder ska man nog ta med en nypa salt.
  Jag har trots allt hittat vägen hit igen...

  0 1 2011-06-13 kl. 17:05
 • Betyg: 3Jag gillar ruiner men den här ger mig mycket blandade känslor. Å ena sidan är den anslående med de höga gavlarna och den pastorala miljön en bra bit från den nya kyrkplatsen, å andra sidan är ruinen i dåligt skick och har utsatts för påfallande okänsliga restaureringsåtgärder: strävpelare av maskinslaget tegel, betong och mycket fula linor som håller uppe gavlarna.Östväggen. Västfasaden. Nordöstra hörnet. Mot östväggen. Sydsidan med moderna strävpelare. Minnestavla över 147-åring. Ruinen från sydost.

  1 0 2011-06-13 kl. 16:17