Välj kartsajt: kyrkor

Forsbacka kapell

3.5 i "vägt snittbetyg" (1)

Forsbacka kapell var ursprungligen ett gravkapell. Interiören domineras av en freskomålning från 1952 av konstnären Manne Östlund, Valbo, Sommartid hålls det gudstjänster i kapellet som t ex ”Musik i sommar”.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 4Ett tidigare gravkapell som numera är ett populärt vigselkapell. Uppfördes 1918-19 efter ritningar av Sigurd Lewerentz, Stockholm. Restaurerades 1944 av arkitekten Sten Dalén, då bl.a. ett fönster togs upp. I koret en freskomålning av Manne Östlund, Valbo.Målningarna är sannolikt några av de läktarprydnander som Forsbacka kyrka fick från Hallaryd.
    Dopfunten i form av en stiliserad madonna i trä var mycket vacker.Ett stort tack till vaktmästare Per Forslund som öppnade både kyrka och kapell åt oss och berättade en del om dem och även orangeriet som tidigare fungerade som kyrka.
    Eget foto Freskomålning från 1952 av konstnären Manne Östlund  Valbo Eget foto Eget foto Gammal målning  sannolikt från någon läktarbarriär Gamla målningar som troligen suttit på en läktarbarriär   En vacker modern dopfunt

    1 0 2011-07-03 kl. 11:16

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Forsbacka kapell gillar även:

   Årsunda kyrka
Sandviken kommun
   Söderfors kyrka
Tierp kommun
   Ansgariikyrkan
Sevalbo
   Tolfta kyrka
Tierp kommun
   Åmots kyrka
Ockelbo kommun

Visa alla kyrkor nära...