Välj kartsajt: kyrkor

Sankt Johanneskyrkan

4.0 i snittbetyg (11)

OBS! Detta ställe har stängt ner och är därför inte längre sökbart på Kyrkokartan. Vi sparar dock stängda ställen i databasen, för dess historiska betydelse. S:t Johanneskyrkan byggdes år 1866 på initiativ av domprosten Peter Wieselgren åt den fattiga befolkningen i stadsdelen Masthugget. Efter domprostens död framfördes en begäran om att det i Göteborg skulle skapas verksamhet med gudstjänster och själavård för sjömän från Sverige, Norge, Danmark och Finland. Så blev S:t Johanneskyrkan en sjömanskyrka år 1878.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 3Nygotisk kyrka som egentligen inte är så liten men framstår som det då den ligger i skuggan av Masthuggskyrkan ovanför. Inuti har Stadsmissionen verksamhet med servering och matbord i hela den bakre halvan av kyrkan, men det är ju sympatiskt och längre fram är det ´vanlig kyrka´. Ändå som helhet lite speciell kyrkobyggnad att komma in i.

  1 0 2017-07-03 kl. 15:48
 • Betyg: 3Sankt Johanneskyrkan var från början en sjömanskyrka för sjömän från Norden.

  Sedan 1996 hör Johanneskyrkan till stadsmissionen i Göteborg och är därmed en av mycket få kyrkor byggda av Svenska kyrkan som övertagits av en privat organisation.

  Här inne får de utslagna hjälp
  vacker dörr Fönsterdetalj Sankt Johanneskyrkan Göteborg 2011

  5 0 2011-06-27 kl. 14:22