Välj kartsajt: kyrkor

Tryserums kyrkoruin

3.0 i "vägt snittbetyg" (4)

Tryserums kyrkoruin är belägen i Västertryserum 9 km från den nuvarande kyrkan. Kyrkan övergavs 1785 när den nya kyrkan stod klar att invigas.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 2Underbart läge och fina historiska prästgårdsbyggnader. Men det som dominerar bilden när man kommer upp för backen är... toaletterna! Jo det var ju snällt att man tänker även på besökarnas kroppsliga behov, men gick det inte att hitta en mindre central placering?

  Och sedan detta med att man har ställt en byggkran mitt i kyrkorummet. Jag försökte förgäves se vad det var för reparationer som denna behövdes för därinne.

  Enn fin klockstapel står bredvid ruinen. Nymålad. Kan det ha varit detta som kranen använts för? Men herrejesus ställ den undan någon annanstans då - inte mitt i koret!
  Klockstapeln. Maj 2018. En byggkran på hedersplatsen. Från vägen syns: toaletterna klockstapeln

  1 0 2018-09-30 kl. 18:26
 • Betyg: 2Kyrkan må ha varit vacker med ett naturskönt läge, men ruinen tilltalar mig inte med de säkert nödvändiga, men fula lagningar som gjorts. Trots detta sker besök på egen risk och med den mycket branta backe, dels från parkeringen , dels inom ruinområdet, lockar det inte till flera besök.Kan inte riktigt förlika mig med den nutida lagningen Mycket brant backe upp till ruinen

  1 0 2015-09-25 kl. 11:29
 • Betyg: 4Tryserums gamla kyrka uppfördes på 1200-talet. På 1660-talet skadades kyrkan vid en brand, men den återuppfördes. Den nya kyrkan byggdes 1782-84 och invigdes 1785. Tryserums gamla kyrka finns kvar som en sevärd ruin.Tryserums kyrkoruin

  1 0 2012-10-23 kl. 11:15
 • Betyg: 4Mycket trevlig kyrkoruin med magnifikt läge på en kulle i Västertryserum. Följ vägvisningen till Västertryserum så finner ni ruinen nära den gamla prästgården inom synhåll från vägen. Framför allt är det mesta av östväggen bevarat. En sliten gravsten finns på kyrkogården.Augusti 2011. Augusti 2011. Varning! Östväggen. Sakristiedörren. Utsikt från kyrkplatsen. Ruinen från sydöst.

  2 1 2011-08-19 kl. 14:44

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Tryserums kyrkoruin gillar även:

   Askeby kyrka
Linköping kommun
   Linköpings Domky...
Linköping
   Tidersrums kyrka
Kinda kommun
   Kaga kyrka
Linköping kommun
   Risinge Sankta M...
Finspång
   Vadstena kloster...
Vadstena kommun

Visa alla kyrkor nära...