Välj kartsajt: kyrkor

Sjukhuskyrkan i Karolinska sjukhuset

3.0 i "vägt snittbetyg" (2)

Sjukhuskyrkan är det samlade namnet för den andliga vården på sjukhus. Den finns till för patienter, anhöriga och personal. Sjukhuskyrkan vill ge hjälp att hantera de många frågor och bekymmer av olika slag som väcks när man är på sjukhus. Verksamheten är lokalt organiserad och drivs av Svenska kyrkan i ekumeniskt samarbete med övriga kristna samfund. Kyrkan hjälper till att förmedla kontakter med andra kyrkor och trossamfund. Sjukhuskyrkan finns representerad på alla sjukhus i Sverige.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 3Uppdatering 3 år senare: i nov 2016 påbörjades inflyttningen av patienter i den nya NKS-byggnaden. Sjukhuskyrkan står sist på tur för att få lokaler där (2018). Nu finns ett temporärt andaktsrum men ingen expedition, så själavårdarna får springa mellan gamla KS och patienter på NKS.

  Rummet är välkomnande, mer än själva byggnaden med dess sten, stål och hårda kanter. Men ingen att prata med. Det andas provisorium. Dator i ena hörnan. Fönstren helt täckta av rullgardiner. Kanske lika bra det, det döljer metallgallret. Ett bakvänt skåp tjänar som altarbord. Det syns ändå att man har försökt!
  Oktober 2013. Altaret. Oktober 2013. NKS-andaktsrummet 2017 vyn från entrén. Bakom skärmen till vänster finns en dator. NKS-andaktsrummet 2017. Lite närmare. Nu syns också ett kors. NKS-andaktsrummet 2017. AltarSKÅPET. Levande skott av garderobsblomma. Kyrkans fönster på 1:a våningen till vänster om glasade gången. Bön- och tankeboken. Man kan sitta i timmar och läsa vad patienter och anhöriga har skrivit. Sjukhuskyrkans symbol ett nytt skott som växer ur avhuggen stam Böneträdet bredvid altaret. Bibeln psalmboken

  1 0 2017-02-12 kl. 10:41
 • Betyg: 3Gå in huvudentrén och fråga i informationsdisken efter vägen. Det kan vara lite svårt att hitta dit, man använder nämligen olika namn för samma lokal. Lokalen är en ganska ordinär sjukhuskyrka och känns trevlig. Om man vill prata med någon ligger personalens lokaler i nära anslutning.Från entrén mot altaret. Från altaret. Dopfunten och en ljusbärare. Altaret.

  2 0 2012-04-12 kl. 15:31