Välj kartsajt: kyrkor

Sankt Martin, Ekängen

3.7 i "vägt snittbetyg" (2)

Nya kyrkor byggs endast på ett fåtal ställen i landet. Ett av dem är Ekängen där S:t Martin ligger, alldeles intill Ekängsskolan. Stadsdelen är en av Linköpings snabbast expanderande områden och runt S:t Martin växer villor, flerfamiljshus och radhus upp i snabb takt. Kyrkan finns där människor är, \"mitt i byn\". S:t Martin är inte första kyrkan i området. In till slutet av 1700-talet fanns här Näsby kyrka vars medeltida altarskåp och krucifix är bevarade. Efter många år i Rystad kyrka smälter de nu fint samman med den moderna arkitekturen i S:t Martin, som för övrigt är ritad av kände kyrkoarkitekten Jerk Alton. Planerna på ett nytt kyrkbygge föddes redan under Martin Lönnebos tid som biskop. Bygget kom igång under dåvarande biskop Martin Linds tid. Annandag Påsk 2012 invigdes S:t Martin av vår nuvarande biskop, Martin Modéus.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 5Barbro,
  fina bilder du tagit av vår nya kyrka!

  Visst ska det bli en klockstapel utanför S:t Martin. Till vänster om gången upp mot entréen. En plats är redan gjuten men det dröjer ännu ett tag innan klockstapeln är rest.
  Vänliga hälsningar
  Katarina Sandström Blyme
  informatör, Åkerbo församling

  1 0 2012-05-09 kl. 14:27
 • Betyg: 4Kyrkan var så ny vid mitt besök att det luktade ny bil i entrén och även inne i kyrkorummet fanns nydofter. Ljust och trevligt, härligt med det gamla altarskåpet i den nya kyrkan. En stor cirkel av ljus under taket, dekorerad med gyllene eklöv.
  I övriga utrymmen finns bl.a café, vilket kan behövas i en ´stadsdel´ (läs=by) utan några som helst affärer eller inrättningar.
  Det märktes att personalen var glada och stolta över sin kyrka.
  Men jag undrar om det ska bli någon klockstapel eller?
  Den nyaste kyrkan (april2012) Det gamla altarskåpet från forna kyrkan Man ser att Jerk Alton varit med här Blåton i ljusinsläppet Dekorationerna i ljuscirkeln är förgyllda eklöv passande i Ekängen. Sankt Martin som ikon i sin kyrka Även caféverksamhet Sankt Martins kyrka 18 april 2012

  2 0 2012-04-19 kl. 10:40

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Sankt Martin, Ekängen gillar även:

   Östra Hargs kyrka
Linköping kommun
   Kaga kyrka
Linköping kommun
   Vreta klosters k...
Linköping kommun
   Stjärnorps kyrka
Linköping kommun
   Sankta Maria i J...
Linköping kommun
   Vårdsbergs kyrka
Linköping kommun

Visa alla kyrkor nära...