Välj kartsajt: kyrkor

Karbennings gamla kyrkplats

2.9 i "vägt snittbetyg" (2)

Karbennings tidigare kyrka revs ett par år efter att nya kyrkan stod klar. Men ett stenaltare står kvar inom den gamla bogårdsmuren, liksom stigluckan med sina smidda grindar. Här finns också en klockstapel, Vid midsommar varje år hålls här en friluftsgudstjänst.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 1Vid vårt besök 2013-07-02 av kyrkplatsen blev vi bestörta av att få se ett sådant förfall av en gammal gravplats. Eftersom jag släktforskar så besökte vi under ett antal dagar i juli olika platser som min hustrus faders släkt härstammar ifrån. Under 17 och 1800-talet har ett stort antal anfäder fått sina viloplatser på denna kyrkogård. Vi förväntade oss inte att några gravar skulle gå att lokalisera men att ändå få se en värdig gravplats.
    Carlaxel Nilsson Hässleholm

    1 0 2013-07-25 kl. 16:24
  • Betyg: 3Här har funnits en (gran?)-häck runt ´kyrkan´, men vid mitt besök var den nedtagen men inte bortforslad. Var det därför grindarna var så hårt stängda att jag inte orkade öppna dem? Muren var för hög att klättra över...Häcken runt ´kyrkan´ har tagits ner. Taget genom grindspjälorna  grinden för svår att öppna. Altaret syns mitt i.

    0 0 2012-09-25 kl. 22:09