Välj kartsajt: kyrkor

Fegens kapell

3.7 i "vägt snittbetyg" (2)

Fegens kapell ligger på en ås alldeles bredvid Fegensjön. Den är byggd 1960 i vitt tegel och har en fristående klockstapel. Kapellet rymmer ung 100 pers. Fegens kapell är ett mycket vackert litet kapell som ligger på en sagolik plats. Det lilla formatet gör kapellet mycket lämpligt för för familjehögtider som bröllop och barndop samt andra mindre samlingar.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 4År 1926 bildades Fegens kapellbyggnadsförening. Tidigt köptes en udde i sjön Fegen. Tomten schaktades, stenmur anlades, en kyrka skulle byggas som annex till Gunnarps kyrka. Sämre tider kom och först 1958 kunde beslut tas att bygga ett kapell. Arkitekt Roland Hubel ritade kapellet med klockstapel. Invigningen skedde 12 juni 1960 av biskop Bo Giertz. Orgeln var klar 1973, byggd av Ingvar Johansson i Långaryd, Västbo Orgelbyggeri. Kapellet sköts av en kapellförening som ansvarar för skötsel och söndagsmedverkan. Kapellet var vid mitt besök stängt. Kapellets baksida.  På kapellets baksida finns denna vackra plats.  Kapellet från parkeringsplatsen.  En informationstavla. Kapellets entré.

    1 1 2015-07-09 kl. 19:20
  • Betyg: 5Det är så fantastiskt härligt att sitta i Fegens kapell och titta ut över Fegensjön samtidigt som man lyssnar till vacker musik eller deltar i någon sammankomst.

    2 0 2012-09-26 kl. 14:32

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Fegens kapell gillar även:

   Skavböke Kapell
Halmstad kommun
   Harplinge kyrka
Halmstad kommun
   Sankt Olofs kapell
Tylösand
   Bottnaryds kyrka
Jönköping kommun
   Brunnby kyrka
Höganäs kommun
   Habo kyrka
Habo kommun

Visa alla kyrkor nära...