Välj kartsajt: kyrkor

Sigtunastiftelsens kapell

3.0 i "vägt snittbetyg" (1)

Kapell i anslutning till Sigtunastiftelsen. Sigtunastiftelsen grundades 1917 och är en plats för möten mellan kyrka, kultur och samhälle. Stiftelsen är sprungen ur ungkyrkorörelsen och är ursprung till både humanistiska läroverket och folkhögskolan. Sigtunastiftelsen har ett kapell kallat Olaus Petri-kapellet. Dessutom finns "Refugiet".

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 3Att kalla Sigtunastiftelsen för konferenshotell är något av en förenkling. Se hemsidan.

  Det är egentligen tre kapell: till huvudbyggnaden hör Olaus Petri-kapellet och Friluftskyrkan, båda från 1918, med tillbyggnad 1935. Kryptan (har aldrig hört namnet Rotundan, men den är rund) tillhör Refugiet och är av senare datum. Utrymmena i huvudbyggnaden är tysta och vilsamma, med liten bugning åt nygotik-hållet.

  Kryptan används till meditation och andakt under tysta retreater, men vissa dagar är den öppen för allmänheten. Bra ställe för meditation. Men betongen hade jag lite svårt för.
  Stenen i Kryptan kan fungera som altare. Kryptan. Kryptan utifrån. En glasad gång leder dit. Detta lilla kors ligger på altarbordet. Kapellet. Det ursprungliga kapellet. På fönstrets plats fanns en gång träportar ut mot Friluftskyrkan. Oktober 2014. Dopfunten. Krucifixet ser gotiskt ut men kan väl inte vara gammalt? En modern Mariaskulptur på traditionsenlig plats. Kapellet. Olaus Petri-kapellet tillbyggnaden från 1935. Oktober 2014. Altaret Friluftskyrkan.

  1 0 2014-10-11 kl. 17:05