Välj kartsajt: kyrkor

Skogskapellet

3.7 i "vägt snittbetyg" (2)

Skogskapellet invigdes 1980 och ligger i anslutning till Skogskyrkogården som kom till i mitten av 1900-talet. Här finns samlingsrum för sörjande samt två kapell, varav det större rymmer 150 personer.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 4I vacker skogsmiljö i Katrineholms utkant vid väg 52 ligger Skogskapellet. Det finns minst åtta stycken med namn skogskapell i Sverige, detta är ett av dom. Återbesök 29 maj-17. Kapellet har ca 100 sittplatser, och är ritat av Anders Lundell och färdigställdes 1980. Från altaret i kapellet ser man ut till en vacker plantering med en vattenspegel. Det innehåller också ett litet kapell som kan användas vid begravning med ett litet sällskap. Kyrkogården i skogen jag tycker om den här miljön. Kapellet från sidan trädgården på vänster sida. Den lilla trädgården utanför kapellet. Den lilla trädgården utan kapellet. Altaret med den lilla trädgården utanför.

  1 0 2017-05-30 kl. 20:04
 • Betyg: 4I en fin skogsmiljö strax utanför staden (Katrineholm) ligger ett komplex som fint smälter in. Här finns förutom samlingsrum för sörjande även två kapell. Det rum som har det stora runda fönstret har en varm atmosfär och glasmålningen är mycket vacker. Ska försöka ordna fram bilder av interiören.Skogskapellet i Katrineholm

  0 0 2012-12-13 kl. 13:21