Välj kartsajt: kyrkor

Fors skogskapell

3.3 i "vägt snittbetyg" (2)

Denna kyrkogård hade tillkommit på förslag av kyrkoherde Sundström och skogsmästare August Granström. Länsträdgårdsmästare Erik Zetterström planerade området som omfattar c:a 11 ha. Stenmuren kring kyrkogården är lagd av Olof Löfgren, Jonas Eriksson, Fredrik Jonsson och Erik Holmkvist samma år som invigningen. Kapellet tillkom 1963 och bär sin tydliga prägel av kyrkoherde C.L. Sundströms beundran av det antika Grekland. Vi kan förundras över att Forsborna lät denna vurm forma ett Parthenon för en kristen begravningsplats. Arkitekt Kjell Wretling har ritat både kapellet och klockstapeln.Orgeln från Hagströms i Härnösand tillkom 1967 och glaskorset med törnekrona är utformat av konstnären Berndt Helleberg, Åkersberga.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 3Skogskapellet i Fors uppfördes 1963. I kapellet finns en orgel från Hagströms i Härnösand. Tyvärr var kapellet låst vid mitt besök.Fors skogskapell 31 juli 2019. Foto: Åke Johansson.

  0 0 2019-08-26 kl. 05:54
 • Betyg: 4Högt uppe på en skogsklädd kulle på Skogskyrkogården i Fors ligger det ett vackert kapell som inte bara används vid begravningar. Utanpå ser man en bild av Kristus omgiven av en mandorla, mycket vackert.
  Tyvärr var kapellet låst vid mitt besök, men hela omgivningen var skön.
  eget foto Fors skogskapell 10 juli 2014

  0 0 2014-08-20 kl. 13:21

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Fors skogskapell gillar även:

   Ragunda gamla ky...
Ragunda kommun
   Håsjö gamla kyrk...
Bräcke kommun
   Hällesjö kyrka
Bräcke kommun
   Lidens gamla kyrka
Sundsvall kommun
   Överlännäs kyrka...
Sollefteå kommun

Visa alla kyrkor nära...