Välj kartsajt: kyrkor

Lillsjöhögens stavkyrka

4.0 i "vägt snittbetyg" (2)

Lillsjöhögens stavkyrka är en nybyggd kyrka enligt medeltida byggmetoder. Stavkyrkan är bygd av bybor som arbetat ideellt. Den invigdes 20 augusti 2011

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 4Mycket trevlig kyrka, en av de mest välputsade stavkyrkorna man kan tänka sig. Det enda som skaver för mig är den rätt ´sekulariserade´ tanken som avspeglas i att kyrkan inte är invigd av en biskop utan av en landshövding, att den kristna symboliken är så nedtonad.

  0 0 2019-08-15 kl. 16:37
 • Betyg: 5Oväntat dyker en skylt upp vid sidan av vägen. ´Stavkyrka´. Men här finns väl ingen sådan? Jodå, en entusiastisk skara bybor ville ha en egen kyrka och såg också till att få det. Många timmars slit har givit ett strålande resultat.
  Bänkarna har fått namn efter sponsorerna och lägg en hand på ryggstödet till en bänk, jag lovar att du får inga stickor i händerna! Så finputsat, så lent att man närmast kan jämföra med en barnkind.
  Vilket fantastiskt initiativ och vilket fint arbete!
  Lillsjöhögens stavkyrka Om man lägger handen på bänkarna känner man hur lena de är verkligen välgjorda! Bänkarna har fått namnskyltar efter sponsorerna Koret Här finns även en ängel Bister min eget foto eget foto Stol för hedersgäst? Dörren är vacker även på insidan Välgjorda snickerier eget foto

  3 0 2014-08-20 kl. 21:50

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Lillsjöhögens stavkyrka gillar även:

   Lockne kyrka
Östersund kommun
   Näs kyrka
Östersund kommun
   Hackås kyrka
Berg kommun
   Borgsjö kyrka
Ånge kommun
   Hållandsgårdens ...
Undersåker
   Vemdalens kyrka
Härjedalen kommun

Visa alla kyrkor nära...