Välj kartsajt: kyrkor

Lidnäs kapell

3.7 i "vägt snittbetyg" (2)

Lidnäs kapell ägdes tidigare av Värnamo församling som hade sommarhem i byggnaderna runt kapellet. 2007 såldes det till Pingst Värnamo som använder det i ekumenisk anda. Fortfarande används det emellanåt av Svenska kyrkan för framför allt vigslar, men även dop och begravningar. Läget med utsikt över sjön Hindsen och de ändamålsenliga lokalerna i övrigt gör att det är ett populärt kapell.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 4Lidnäs kapell ligger mycket vackert belägen vid Näsbyholm med utsikt över golfbanan och sjön Hindsen. Kapellet har plats för 100 personer. Inredningsdetaljer som altare och ljusstakar är designade av konstnären Erik Höglund. Samlingssalen på gården kan ta 80 personer. Kapellet ligger vackert i skogskanten. Kapellet från samlingssalen. Kapellet från baksidan. I kapellets bakre del står en orgel. Dopfunten. Prediksstolen eller prediksplatsen. Utsikten från kapellet är bedårande. På en höjd i närheten står en klockstapel. Kyrksalen från altaret. Kyrksalen mot altaret. Altaret och altaruppsatsen

  0 2 2015-06-30 kl. 18:56
 • Betyg: 4I ett vackert och lummigt område med utsikt över sjön Hindsen finner man Lidnäs kapell. Jag hade en så otrolig tur att det kom en man som öppnade kyrkan för ett kort ärende och som var vänlig nog att låta mig komma in en stund.
  Även om det numera ägs av Pingst Värnamo så används det fortfarande av och till av Svenska kyrkan för vigslar, dop och t.o.m. någon begravning.
  Lätt att förstå att det är populärt eftersom det finns bra lokaler för servering i samband med ceremonier.
  Ett enkelt kyrkorum men har både krucifix och dopfunt signerade Erik Höglund Lidnäs kapell 30 augusti 2014

  4 0 2014-09-03 kl. 11:54