Välj kartsajt: kyrkor

Valsta kyrka

3.1 i "vägt snittbetyg" (2)

Valsta kyrka är en kyrka som ligger i Valsta församling i Sigtuna kommun. Valsta kyrkainvigdes den 14 september 1975 av Ärkebiskop Olof Sundby. Den hade då kostat 5 miljoner kronor att bygga och inreda. Arkitekten var Nils Tesch ifrån Stockholm.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 3Kyrkan byggdes 1975, arkitekt Nils Tesch. Här finns en dopgrav som dock numera är täckt, kyrkan byggdes i en ekumenisk anda.
  Två riktigt intressanta saker här är altartriptyken och dopfunten. Den förra gjorde av Åke Westin år 2000 till kyrkans 25-årsjubileum. Motivet är lite av ett plagiat på Bror Hjorts kända altartriptyk i Jukkasjärvi kyrka. Innan den kom till fanns på altarväggen en gobeläng, gjord av Maj Bernmark , kallad ´Blommande kors´ och den hänger nu på norra väggen.
  Dopfunten som ser ut som ett fyrkantigt stenblock har en liten fördjupning där dopskålen ställs.
  Valsta kyrka 10 november 2017 Valsta kyrka mot gatan Klockboden står mitt på kyrktorget Ikon målad på presenning av Mats Hermansson Den tidigare altartavlan ´Blommande kors´ av Maj Bernmark Redo för dop Utan skål och kanna ser dopfunten bara ut som ett block Dopfuntens grunda fördjupning täcks av en glasskiva med en etsad fisk Altartriptyken från 2000 av Åke Westin Orgel från 1982 tillverkad av Grönlunds orgelbyggeri i Gammelstad.

  0 0 2017-11-11 kl. 21:59
 • Betyg: 4Trots kyrkans form slipper man skokartongskänslan därinne och det ljusa kyrkorummet med den vackra barnboksstiliserade altartavlan är skönt att vara i. Mindre andakter vid dopfunten och krucifixet känns nära och gemenskapsstärkande.

  0 0 2010-09-01 kl. 14:41