Välj kartsajt: kyrkor

Söderfors kyrka

3.7 i "vägt snittbetyg" (2)

Söderfors kyrka är en kyrka som ligger i Tierp-Söderfors församling i Tierp kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 5Söderfors kyrka är fascinerande,orienterad med tornet i öst. Redan när man går runt utanför blir man förvånad över hur ´baksidan´ skiljer sig från ´framsidan´, man kan inte tro att det är samma kyrka. Väl inne så häpnar man över arrangemanget i koret, med herrskapsläktare mitt emot predikstolen.
  Erik Palmstedt ritade först en kyrka, som vi nu kan se som trämodell, sedan den nuvarande som för Söderfors bruks räkning uppfördes 1789-92.
  Vid den moderna dopfunten från 1957 hänger två porträtt, det ena föreställer Martin Luther, det andra Catharina von Bora. Båda är kopior av 1500-talsmålningar.
  Söderfors kyrka 17 september 2014 Söderfors kyrka 17 september 2014 Om man ser kyrkan från väster blir det ett helt annorlunda intryck eget foto Tolv lärjungar i miniatyr på altaret eget foto Dopfunt från 1957 av skulptören Bengt Inge Lundqvist och formgiven av arkitekten Jan Wahlman. En grann predikstol Altartavla från 1855 En rolig detalj - Bönehus står det på den lilla lappen Trämodell av arkitektens första förslag till kyrka

  0 0 2014-11-13 kl. 10:55
 • Betyg: 3Nuvarande kyrka invigdes 30 september 1792 av ärkebiskopen Uno von Troil. Kyrkan är uppförd efter ritningar av Erik Palmstedt, och bekostades helt av brukspatron Adolf Ulric Grill. Kyrkobyggnaden har en stomme av tegel och består av ett rektangulärt långhus. Tornet ligger på östra sidan och kröns av en inglasad lanterin. Till höger om altaret finns en dopfunt som är tillverkad 1957. Altaret har formen av ett halvrunt bord. Framför dess förgyllda träkors står ett litet krucifix. På predikstolen har Palmstedt slösat med den ornamentala utsmyckningen i vitt och guld.Foto av Östen Westman. Foto av Östen Westman. Foto av Östen Westman.

  0 0 2012-09-11 kl. 15:29

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Söderfors kyrka gillar även:

   Ansgariikyrkan
Sevalbo
   Tolfta kyrka
Tierp kommun
   Årsunda kyrka
Sandviken kommun
   Vendels kyrka
Tierp kommun
   Lövstabruks kyrka
Tierp kommun
   Films kyrka
Östhammar kommun

Visa alla kyrkor nära...