Välj kartsajt: kyrkor

Västra Ryds kyrka

3.6 i "vägt snittbetyg" (3)

Västra Ryds kyrka är en kyrka som ligger i Västra Ryds församling i Ydre kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 5Några nytagna bilder utvändigt på denna mycket vackra kyrka mitt i samhället med sin höga spira som syns vida omkring i bygden.
  Kyrkan var vid besöket låst.
  Texten över huvudingången till kyrkan. V. Ryds kyrka Rydsnäs mycket pampig med sin frächa fasader

  1 0 2015-09-19 kl. 16:58
 • Betyg: 4Tyvärr är det svårt att hitta några väsentliga uppgifter om den här kyrkan. Något interiörkort har jag inte att lägga in och att döma av den svart-vita lilla skriften om kyrkan är det ingen förlust. Byggd 1882 med nygotisk utformning och ett rektangulärt långhus, vars tak bäres upp av åtta smala pelare
  .
  Så skrev jag då. Vid ett återbesök finner jag en kyrka full med olika detaljer - så många att jag missade att ta en bild på den gamla altaruppsatsen! Men fortfarande är bristen på info stor!
  Trots allt - kyrkan är väl värd ett besök, men ta tid på er!
  Välgjorda Ett stort antal vackra alabaster?tavlor finns i kyrkan Mycket uttrycksfulla Minneslunden Predikstolen från gamla kyrkan är utförd av bygdesnickare Gustaf Kilman (från 1691) Från samma tid som kyrkan Notera mannen överst till höger med glasögon Putto i fönstret Två nyare målningar finns på korväggen Undrar när dessa kom till? Dopfunten talar i alla fall om när den kom till.... eget foto Många gamla detaljer finns upphängda på väggarna Man undrar vad det ska föreställa? Vapensköld för Bengt Bock till Malma (1600-1676) Västra Ryds kyrka 5 juni 2013 Vad du möts av när du går in i vapenhuset Väggmålningar i sakristian I sakristian Under läktaren Under läktaren på nordsidan En skulptur från ett senmedeltida altarskåp Skulptur nummer två från ett senmedeltida altarskåp Vapensköld för major Lennart Bock (1661-1734) Minne över löjtnanten Leonard Enhörning (1639-1701) eget foto

  1 0 2013-06-15 kl. 21:38
 • Betyg: 3Interiörbilder hade däremot jag. Kyrkan minns jag som överraskande mörk med tanke på att den har så många stora fönster.Maj 2006. Maj 2006.

  1 0 2011-04-27 kl. 05:52

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Västra Ryds kyrka gillar även:

   Ljungarums kyrka
Jönköping kommun
   Tranemo kyrka
Tranemo kommun
   Askeryds kyrka
Aneby kommun
   Torpa kyrka
Ydre kommun
   Ingatorps kyrka
Eksjö kommun
   Tidersrums kyrka
Kinda kommun

Visa alla kyrkor nära...