Välj kartsajt: kyrkor

Horns kyrka

4.1 i "vägt snittbetyg" (4)

Horns kyrka är en kyrka som ligger i Horns församling i Kinda kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter:RelevansDatum Betyg

  • Betyg: 5Det spetsiga och originella tornet syns lång väg. Byggmästaren hette passande nog Petter Frimodig. Inuti finns en mäktig altaruppsats i rokoko som liksom predikstolen är utförd av Jonas Berggren från Målilla.
    På kyrkogården finns fina smideskors och Kisa-Mors grav med sin häll. tyvärr har jag inte tillgång till särskilt mycket info om detaljerna i kyrkan. Bilderna får tala.
    Flera begravningsvapen över Schedingh Gravkapellet Vackra smideskors Hällen över Kisa-Mors grav eget foto eget foto Kormatta av Agda Österberg Litet altare under läktaren Horns kyrka 9 maj 2013 eget foto eget foto Även altaruppsatsen är av Jonas Berggren Fint motiv på predikstolen Predikstol utförd av Jonas Berggren eget foto Huvudbanér för någon ur ätten Scheiding Den högra är till minnet av Sven Persson eget foto Horns kyrka 9 maj 2013

    2 0 2013-06-07 kl. 19:02
  • Betyg: 4Petter Frimodig var en byggmästare i 1700-talets Östergötland som skapade ett antal säregna kyrkspiror. Den i Horn är nog den mest kända. Hela kyrkan är vacker med inredning i rokoko.

    2 0 2011-04-27 kl. 05:56
  • Betyg: 4Den nuvarande kyrkan invigdes 1754 i det som i dag är Horns samhälle. Tornet har en hög spira byggd av byggmästare Petter Frimodig. I kyrkan hittas huvudbanér för ätterna Scheiding och Drake. De äldsta inventarierna är från medeltiden. Tidigare fanns det en äldre medeltida träkyrka i Ekeby. Av den gamla kyrkan återstår en grund och ödekyrkogård, jämte ett före detta komministerboställe.

    2 0 2009-03-08 kl. 08:46
  • Betyg: 5Församlingssången är underbar i denna kyrka

    0 0 2019-09-23 kl. 07:48

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Horns kyrka gillar även:

   Brandstorps kyrka
Habo kommun
   Kristinehamns ky...
Kristinehamn kommun
   Lungsunds kyrka
Storfors kommun
   Djursdala kyrka
Vimmerby kommun
   Tidersrums kyrka
Kinda kommun
   Torpa kyrka
Ydre kommun

Visa alla kyrkor nära...