Välj kartsajt: kyrkor

Hägerstads gamla kyrka

3.3 i "vägt snittbetyg" (2)

Hägerstads gamla kyrka är en kyrka som ligger i Hägerstads församling i Kinda kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 4Oväntat stämningsfull kyrka mitt i landsbygden. Fin balansgång mellan att låta en kyrka förbli en ödekyrka, och att rusta upp, så att den känns som en hel, levande byggnad som går att använda -- inte bara betrakta.

  Det var något med grönskan utanför, en sådan grönska finns inte där folk rör sig... och färgerna därinne. Den gamla predikstolen är borta, men ljudtaket svävar ovanför, i varmt målat trä, i kontrast till de kala stenväggarna.

  Jag gillade fågelholken fästad utanpå sakristian, se bild.
  Altaret och dörren till sakristian. Predikstolens ljudtak. Plastskivor i fönstren - en billig lösning som ger gott ljusinsläpp utan störande element. Enkelt och vackert. Predikstolens ljudtak. En nätt fågelholk verkar bebodd. Kalt dunkelt men ändå välkomnande redo att användas. Sakramentskåpet och ett gammalt kors där det kanske funnits en Kristus. Altarbordet verkar nytt men jag gillar den romanska stilen passar bra här.

  0 0 2019-10-26 kl. 19:57
 • Betyg: 3En charmig sommarkyrka som berövats alla sina gamla vackra inventarier. Här har funnits en takmålning som delvis finns bevarad på Historiska muséet där även det nordtyska altarskåpet från slutet på 1400-talet finns. Dopfunten står i nya kyrkan.eget foto Eget foto Det gamla ljudtaket sitter kvar eller ? Eget foto Undrar hur länge boden orkr hålla sig uppe? Hägerstad gamla kyrka 20 juli 2011

  0 0 2009-03-30 kl. 20:07