Välj kartsajt: kyrkor

Valdemarsviks kyrka

3.5 i "vägt snittbetyg" (3)

Valdemarsviks kyrka är en kyrka som ligger i Valdemarsviks församling i Valdemarsvik kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 4Valdemarsviks kyrka har något som ingen annan kykan har - fyra kyrkfönster med glaskonst av Milan Vobruba! Så vackra! Ser man interören bara rakt fram är det lite fyrkantigt med två reproduktioner flankerande altartavlan. Men flyttar man sig lite i sidled så kan man bli stående länge och bara beundra den vackra glaskonsten inne i tornrummet som är ett andaktsrum.
  Även i det lilla andaktsrummet mellan långhuset och sakristian finns ett vackert fönster i konstglas.
  Dopträdet ser tyvärr lite torftigt ut, har man inte råd att ge dopbarnen ett hjärta, fisk eller fågel av glas ?
  Vacker glaskonst av Milan Vobruba Gamla minnen. Föreningen samlade in pengar till två klockor En av tre glasmålningar i tornkammaren Milan Vobruba är mästaren bakom glaskonsten Det gnistrar och glittrar när solen ligger på Reproduktion av Coreggios målning ´Jesu död på korset´ utförd av H Liljequist 1877 Reproduktion av Careggios ´Jesu födelse´ målad 1877 av H. Liljequist Altartavla målad av David Wallin. ´ Du klentrogne varför tvivlade du?´ Jesus räddar Petrus ur sjön Dopfunten ritad av Maj Eriksson Valdemarsvik tillverkad 1977 av Olov Nilsson Burgsvik

  0 0 2014-04-29 kl. 21:17
 • Betyg: 3Valdemarsviks kyrka nybyggdes åren 1875-1877. De medverkande till kyrkans tillblivelse var då byggmästare Agust Eriksson, arkitekt Axel Lindegren och byggmästare E Schüts. Nuvarande altare, altaruppsats och predikstol har ritats av Axel Lindegren. Dopfunten är ritad av Maj Eriksson och tillverkad 1977 av Olov Nilsson. Ett vackert votivskepp är tillverkat av Manfred Pettersson. Dopfunten. Kyrkan från söder. En blomma i trädet nere i backen vackert. Kyrkans sydöstra hörn. De små träden med vackra blommor. Södra sidan nere i backen står två små träd med vackra blommor.  Ett votivskepp. Predikstolen. Kyrksalen mot altaret. Altaret och altartavlan. Kyrkans orgel. Kyrkans entré.

  0 0 2013-06-27 kl. 13:16
 • Betyg: 4Kustsamhället Valdemarsvik fick sin kyrka i slutet av 1800-talet. Samhället har ett naturskönt läge med höga berg mot Valdemarsviken och ger vackra vyer där kyrkan brukar finnas med i turistbroschyrerna. Tornet är ovanligt placerat på södra sidan. I det inre är kyrkan mer ordinär.

  0 0 2011-03-25 kl. 22:03

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Valdemarsviks kyrka gillar även:

   Rönö kyrka
Norrköping kommun
   S:ta Gertruds ky...
Västervik kommun
   Gladhammars kyrka
Västervik kommun
   Kila kyrka
Nyköping kommun
   Djursdala kyrka
Vimmerby kommun
   Risinge Sankta M...
Finspång

Visa alla kyrkor nära...