Välj kartsajt: kyrkor

Åsenhöga kyrka

3.4 i "vägt snittbetyg" (2)

Åsenhöga kyrka är en kyrka som ligger i Åsenhöga församling i Gnosjö kommun. I samma församling finns ytterligare en kyrka, Marieholm.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 4Det är troligen ingen slump att byn heter Åsenhöga, läget är relativt högt. Kyrkan från 1856-57 är den fjärde i ordningen, dock inte riktigt på samma plats.
  I boken ´Kyrkor i Jönköpings län´ står det att det finns ett kvinnoaltare bredvid huvudaltaret och att det användes så sent som 1937 vid s.k. kyrktagning av kvinnor som nyligen fött barn. Detta finns inte numera, kyrkan torde ha genomgått en renovering efter 1937.
  En sökning på internet ger inte mycket information, tyvärr.
  Åsenhöga kyrka 25 juli 2017 Predikstolens ljudtak har hört till en äldre . eget foto Absidvalvet har en målning utförd 1937 av Torsten Hjelm eget foto I sakristian eget foto Minnestavla över kh Petrus Qwast (präst i socknen under första hälften av 1700-talet Den tidigare byskolan mittemot kyrkan är nu församlingshem eget foto eget foto

  0 0 2017-07-30 kl. 20:15
 • Betyg: 3Tidstypisk kyrka från 1856-57 av J. F. Åbom (´den flitige´) som egentligen inte utmärker sig på något särskilt sätt förutom några spännande färgval, dels med rött i gesimsen under lanterninen, dels med den blå färgen i absiden och den röda färgen på läktare och bänkar.Sakristian. Interiör mot orgelläktaren. Dopfunten. Exteriör augusti 2012. Predikstolen. Detalj av sydväggen. Kyrkan har gott om oljemålningar. Interiör augusti 2012. Altaret.

  0 0 2012-08-12 kl. 21:51

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Åsenhöga kyrka gillar även:

   Öreryds kyrka
Gislaved kommun
   Kävsjö kyrka
Hillerstorp
   Stengårdshults k...
Gislaved kommun
   Mossebo kyrka
Tranemo kommun
   Ljungsarps kyrka
Tranemo kommun
   Våthults kyrka
Gislaved kommun

Visa alla kyrkor nära...