Välj kartsajt: kyrkor

Vaggeryds kyrka

2.8 i "vägt snittbetyg" (2)

Vaggeryds kyrka är en kyrka som ligger i Byarum-Bondstorps församling i Vaggeryd kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 3Att inte kyrkan är öppen en lördag är fullt förståeligt. Jag vill nog vänta med att döma ut innehållet innan jag sett det. Ibland är sådana här till det yttre trista kyrkor förvånansvärt trevliga inuti.
  Precis som jag nämnde förra året så visade det sig att kyrksalen i Vaggeryd inte är så hemsk som man kunde förledas att tro vid åsynen av utsidan.
  Vackrare har jag sett, men ljuset silar fint in lite snett över altaret vilket ger trevliga reflexer (och reflexioner) och golvet i italiensk marmor är blankt som en spegel.
  Inventarierna i trä är kanske typiskt 1970-tal, men varje tid har sin stil.
  Vaggeryds kyrka 30 augusti 2014 Solljuset silar fint in över altaret Alla detaljer i trä Noterna hänger på väggen Modern dopfunt i trä. Vacker bonad över dopaltaret Blanka golv Eget foto

  0 0 2015-08-22 kl. 20:04
 • Betyg: 2Några nytagna bilder på Vaggeryds kyrka. Tur att det finns vägvisningsskyltar och informationstavlor, i annat fall skulle man inte hitta hit till denna tråkiga betongkoloss utan fönster eller kyrklig prägel. Påminner om en byggnad som inte folk skall bry sig om. Välskötta gräsmattor hade de i alla fall.Södra fasaden på kyrkan. Det står på skyltarna att detta är en kyrka. Vaggeryd kyrka har inga gravstenar men 4 andra framför ingången är det så här framtidens kyrka ???

  0 0 2014-07-31 kl. 20:34