Välj kartsajt: kyrkor

Skillingaryds kyrka

3.4 i "vägt snittbetyg" (2)

Skillingaryds kyrka är en kyrka som ligger i Tofteryds församling i Vaggeryd kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 4Trevlig kyrka från 1941, ritad av Paul Boberg. Koret har en al seccomålning av konstnär Torsten Hjelm och den fina dopfunten i trä är skapad av Erik Sand. Sedan 1992 har man ett nytt altare och det verkar som antependierna då blivit överflödiga. Heder åt församlingen som tar vara på de vackra textilierna och visar upp dem på väggen under altaret.Skillingaryds kyrka På bakre väggen har man hängt upp sina antependier Votivskeppet är tillverkat av Konrad Walther och överlämnades till kyrkan 1981. Orgeln på läktaren är tagen ur bruk En al seccomålning från 1941 utförd av konstnär Torsten Hjelm. Dopfunt av Erik Sand eget foto eget foto

  0 0 2018-06-17 kl. 20:49
 • Betyg: 32013-08-09 passade jag på att uppdatera nya bilder på denna kyrka samt kapell. Kyrkan ligger mitt inne i centrala samhället och är svår att hitta i villaområdet. Däremot tillhörande kapell med kyrkogård i högvuxen tallskog utmed norra utfarten kan ingen missa. Klockstapeln är mycket annorlunda och vackert byggd framför kapellets ingång. Kyrkan är byggd 1941 och renoverad 1981. Det finns ingen tillhörande prästgård numera.Nuvarande präst är Christina Virdung.
  Kyrkan var låst så jag kunde inte ta bilder på interiören, men kyrkogården med kapell och en del annat fotograferade jag till hemsidan.
  En del av minneslunden norr om kapellet. Skillingaryds kyrka. Skylten ovanför ingångsdörren till kyrkan. Kyrkogårdens västra ingång från Storgatan tidigare var detta gamla riksettan(R1) genom samhället. Klockstapelns södra sida. Kapellet på kyrkogården tillhörande Skillingaryds kyrka. Bild tagen under klockstapeln mot kapellets ingång. Entrè till kapellet. Klockstapeln på kyrkogården vid kapellet. Församlingsexpeditionen vid östra sidan om kyrkan mitt i centrum. Klockstapelns toppspira och över del.

  1 0 2013-08-09 kl. 16:07

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Skillingaryds kyrka gillar även:

   Kävsjö kyrka
Hillerstorp
   Stengårdshults k...
Gislaved kommun
   Öreryds kyrka
Gislaved kommun
   Barnarps kyrka
Jönköping kommun
   Bringetofta kyrka
Nässjö kommun
   Ljungsarps kyrka
Tranemo kommun

Visa alla kyrkor nära...