Välj kartsajt: kyrkor

Tofteryds kyrka

3.5 i "vägt snittbetyg" (3)

Tofteryds kyrka är en kyrka som ligger i Tofteryds församling i Vaggeryd kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 4I samband med Lilla Tofterydsdagen samordnar bygdeföreningen en festdag tillsammans med Svenska Kyrkan Tofteryd, detta skedde den 2/9 2017 då jag passade på och besöka denna ljusa vackra kyrka som besökarna kunde vandra runt i. Jag passade på och dokumentera detta med ett antal bilder från kyrkklockornas tornspira till kyrkans heliga samlingslokal med altare, predikstol, orgel och läktare mm. En tavla visar den äldsta kyrkan i Tofteryd. En detaljerad information från ´dåtid till nutid´ med präster och kyrkoherdar mm. Hembygden i ett gott samarbete med olika aktiviterter. Den heliga skrifter och guds ord har sin plats i predikstolen till kyrkoherdens hjälp. Bild från orgelläktaren där endast 10 personer får vistas enl skylten. Bilden är tagen från kyrkklockornas rum i tornspiran. Kyrkan har tre klockor var av två är i drift. Kyrkan har tre klockor var av två är i drift. En av klockorna står vilande i reserv på golvet. Bild från orgelläktaren där endast 10 personer får vistas enl skylten.

    0 0 2017-09-03 kl. 06:19
  • Betyg: 3Ännu en typisk Smålandskyrka, den här är invigd av biskop Esaias Tegnér 1838. Den här kyrkan har rakslutet kor, korfönster med målningar av Gunnar Torhamn och en altartavla med Himmelsfärden. Dopfunten är äldst och märkvärdigast, från 1100-talet och tillhör Njudungsgruppen.Exteriör augusti 2012. Stavkyrkostock. Interiör augusti 2012. Predikstolen. Södra korfönstret. Krucifix. Dopfunten. Interiör mot orgelläktaren. Altaret.

    0 0 2012-08-12 kl. 18:46
  • Betyg: 4Här var det sång och glädje en kväll i juli 2004 då en grupp ungdomar övade tillsammans med en ung präst och regnet bara öste ned utanför. De vackra korfönstren är målade av Gunnar Torhamn.Tofteryds kyrka 4 augusti 2016 eget foto

    0 2 2009-02-03 kl. 21:29

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Tofteryds kyrka gillar även:

   Ljungarums kyrka
Jönköping kommun
   Tranemo kyrka
Tranemo kommun
   Kävsjö kyrka
Hillerstorp
   Malmbäcks kyrka
Nässjö kommun
   Stengårdshults k...
Gislaved kommun
   Månsarps kyrka
Jönköping kommun

Visa alla kyrkor nära...