Välj kartsajt: kyrkor

Landsjökyrkan

3.1 i "vägt snittbetyg" (4)

Landsjökyrkan är en kyrka som ligger i Skärstads församling i Jönköping kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 5En mycket fin kyrka i ny skick. Trevligt bemötande och fin sammanhållning. Ett ställe som man alltid är välkommen till i alla situationer.

  0 0 2016-10-11 kl. 07:50
 • Betyg: 3Även om kyrkan byggdes på 1980-talet så gjordes en stor renovering och ut-och ombyggnad 2009, så den nuvarande kyrkan återinvigdes i oktober 2010.
  Som i de allra flesta moderna kyrkor har man övriga lokaler sammanbyggda med själva kyrkorummet.
  Här finns ett vackert fönster med rutor i olika blå nyanser som ´gör´ hela kyrkorummet. Eva Spångbergs uppståndelsekrucifix utgör också ett blickfång.
  I övrigt är kyrkan ganska ordinär.
  Landsjökyrkan 7 augusti 2014 eget foto Eva Spångbergs altarprydnad eget foto Fönstret gör hela rummet

  0 0 2014-08-22 kl. 20:31
 • Betyg: 3Landsjökyrkan i samhället Kaxholmen byggdes 1983 av kalksandsten och invigdes året därpå. Ritningar av John Petersson och Bertil Rudenstam. Altarbordet, altarringen och predikstolen från Stig Höglunds i Huskvarna. Altarprydnaden, en Kristusbild är ett verk av Eva Spångberg. Kyrkan, som är sammanbyggd med församlingshemmet, rymmer 100 personer. I klockstapeln hänger två klockor från Bergholtz i Sigtuna. Kyrkan interiör är enkel, ren och ljus och därför mycket inbjudande och rogivande. Till vänster om altaret hänger denna bonad. Altarbordet. Kyrksalen från altaret. Kyrkan entré. Kyrkan från vägen som går förbi. Kyrkan och klockstapeln från parkeringsplatsen. Kyrksalen mot altaret. Till höger om altaret står kyrkans orgel. Dopfunten. Altarprydnaden

  0 0 2014-08-04 kl. 17:27
 • Betyg: 32013-10-03.Landsjökyrkan Kaxholmsv.4. Huskvarna, tillhör Skärstad o Ölmstads församling. I anslutning till denna ligger den gemensamma pastorsexpeditionen. Lokalena o kyrkan är sammanbygda och nyuppförda 1984 i direkt anslutning till Landsjöns södra del. Allt är i nymodern stil och utifrån sett ser inte ut som en kyrka i första ögonblicket. Bifogade bilder berättar mer än skrivna ord.Församlingens gemensamma informationstidning. Kyrkan och församlingsgården sett från infartsgatan. Altaret i norra delen av kyrksalen. Kyrksalen. Klockstapel i trä med två klockor som klingar ut i norr o söder via öppna håltagningar. Huvudingången till gemensamhetsbyggnaden. Dopfunten

  4 0 2013-10-03 kl. 18:33