Välj kartsajt: kyrkor

Almesåkra kyrka

3.5 i snittbetyg (6)

Almesåkra kyrka är en kyrka som ligger i Almesåkra församling i Nässjö kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 4Ett underbart vackert läge vid sjön har den här kyrkan som också är vacker inuti. Den gamla fina dopfunten, tillverkad av den s k njudungsmästaren Peder Finnvider på 1200-talet, med sin dopängel ovanför och på väggen vid dopaltaret finns den gamla mycket vackra altaruppsatsen. Den nya altartavlan föreställer ´Nattvarden´ men finns inte omskriven i beskrivningen om kyrkan, som tyvärr är mycket knapphändig.Den nuvarande altartavlan Dopängeln Den gamla vackra altaruppsatsen eget foto Golvuret har fått en egen bänk eget foto Ett rejält epitafium Historien bakom begravningsvapnet I vapenhuset eget foto Vackert läge med utsikt över sjön Almesåkra kyrka 19 augusti 2015

  0 0 2015-08-23 kl. 20:21
 • Betyg: 4Tidigare recensenter hade inte kommit in, så jag får komplettera med att säga att den här kyrkan har en mycket vacker, ljus, interiör. De stora fönstren släpper in generöst med ljust och väggarna är genomgående marmorerade. Kyrkan byggdes under 1860-talets värsta nödår men av detta syns inga spår. Omgivningarna är mycket natursköna.Exteriör augusti 2015. Straffstock i vapenhuset. Rester av målningar från gamla kyrkan i vapenhuset. Fitinghoffs vapensköld. Predikstolen. Interiör mot orgelläktaren. Altartavlan från gamla kyrkan. Dopfunten. Altaret. Interiör augusti 2015.

  1 0 2015-08-16 kl. 21:37
 • Betyg: 4Almesåkra kyrka vackert belägen i närhet till Almesåkrasjön strax nedanför med Bodaforsvägen emellan drar blicken till sig när man passerar detta natursköna område. Jag passade på och komplettera med lite utvändiga bilder på den väl underhållna kyrkan i sin vita skrud och väl krattade grusgångar. Kyrkan var inte öppen av naturliga skäl vid denna tiden, men ett barndop förbereddes i närliggande församlingshem till lördagseftermiddagen. Kyrkan är också ofta anlitad för bröllop.
  En av bilderna är kopierad från informationsbladet om kyrkans historia.
  Almesåkra stora och stiliga högt belägna kyrka vid Almesåkrasjön närhet med Bodaforsvägen emellan. Östra gaveln på Almesåkra kyrka. Denna sten är rest mot kyrkväggen. Friherre Casten von Otter hovrättsråd lagman

  2 1 2014-05-03 kl. 16:47
 • Betyg: 3Tyvärr var kyrkan låst och därför fick jag inte se den gamla altaruppsatsen. År 2003 restaurerades och konserverades den av Jönköpings Läns Museum. Uppsatsen är ett bra exempel på den lite styvmoderligt behandlade konsten från tiden efter reformationen.
  Kanske blir mitt betyg högre efter det att jag varit inne i kyrkan.
  Blomsterprakt vid kyrkoporten. Vy från kyrkogården över sjön. Almesåkra kyrka.

  1 0 2012-07-19 kl. 09:29
 • Betyg: 3Orgeln, byggd av Setterquist 1869, har återställts till ursprungsskick av Ålems orgelverkstad genom rekonstruktion av borttagna delar, som ersatts under 70-talet. Detta gäller främst speltraktur och luftsystem samt stämman Salicional 8´ i svällverket.

  1 0 2010-04-27 kl. 16:20
 • Betyg: 4En vacker kyrka på naturskön plats. Här har det funnits kyrkor ända från 1200-talet.

  1 0 2009-06-06 kl. 08:51

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Almesåkra kyrka gillar även:

   Norra Sandsjö ky...
Nässjö kommun
   Lannaskede gamla...
Vetlanda kommun
   Näsby kyrka
Vetlanda kommun
   Mellby kyrka
Eksjö kommun
   Vetlanda kyrka
Vetlanda kommun
   Ljungarums kyrka
Jönköping kommun

Visa alla kyrkor nära...