Välj kartsajt: kyrkor

Karlstorps kyrka

3.1 i "vägt snittbetyg" (3)

Karlstorps kyrka är en kyrka som ligger i Karlstorps församling i Vetlanda kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter:RelevansDatum Betyg

  • Betyg: 3Om det bara gällde den yttre miljön med den vackra klocktapeln skulle här bli fem stjärnor! Tuppen som fått pris två gånger dessutom!
    Interiören är dock i tristaste laget, kyrkorummet är mycket mörkt. Inte blir det bättre av att 3 (4?) fönster är igensatta med spånplattor. Säkerhetsskäl?
    Altartavlan av Einar Forseth gör ingen glad. Till det fina hör de vackra brudbänkarna och votivskeppet framför allt.
    Att man sedan kände sig i högsta grad ovälkommen här skall inte läggas själva kyrkan till last. Det är bara sorgligt.
    Foto:Bertil Mattsson Ett mycket fint votivskepp med okänd bakgrund En nyare dopfunt står nere vid bokbordet Detalj av läktarens målningar  utförda av målaren D. Meijer 1774 Fåll från en korkåpa från 15-1600-talen Huvudbanér för Carl Lejonram ryttmästare vid Enkedrottningens Regemente i Halland   död 1677 Foto:Bertil Mattsson Foto:Bertil Mattsson En betydligt enklare predikstol än den från 1686 som nu är borta. Dopfunt i trä. 1600-tal. En av två vackra brudbänkar Altartavlan är inte ett av Einar Forseths främsta verk En trist och mörk interiör som inte blev bättre av tre igensatta fönster

    1 0 2009-11-08 kl. 22:38
  • Betyg: 3Orgeln i Karlstorp kyrka byggdes 1875–1876 av Erik Nordström, Åkersberg, Flisby. Bälgverket består av tre ursprungliga kubbälgar. I samband med att orgeln år 1982 reparerades av Nils-Olof Berg i Nye insattes en kompletterade faltbälg med låda som magasin för fläktluften. Fasadpiporna är stumma.

    1 0 2010-05-10 kl. 13:22
  • Betyg: 5Renovering av Karlstorp kyrkas fönster har pågått under en lång tid pga de unika glasen. Hela fönstren har varit tvunga att monteras ned och renoveras. Därför var fönstren täckta med masonitskivor under renoveringen. Det gjorde onekligen kyrkan mörk och inte så inbjudande. Idag är kyrkan ljus och fin och under 2011 skall skall kyrkans fasad renoveras. Då kommer kyrkan att bli den pärla den är.

    4 0 2011-02-21 kl. 16:51