Välj kartsajt: kyrkor

Hässleby kyrka

3.4 i "vägt snittbetyg" (3)

Hässleby kyrka är en kyrka som ligger i Hässleby församling i Eksjö kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 4Man får nästan intrycket av trappstegsgavel på tornet, men det är inte det. Inne i kyrkan blev jag glatt överraskad, altaruppsatsen med fyra tavlor målade av W Lorentzon, (Halmstadgruppen), är uppfriskande och färgglad. Den dominerar kyrkorummet, vilket gör det onödigt för andra detaljer att glänsa.
  En fin dopfunt från 1600-talet, även predikstolen är från 1600-talet men har genomgått några förändringar. Dock har den återställts i så nära ursprungsskick som gick..
  eget foto Johannes dock icke evangelisten utan aposteln Ljudtaket är nästan lika högt som predikstolskorgen Bonad av Kerstin Persson... eget foto Modell av kyrkan som den såg ut innan åskan slog ned En tidigare altartavla eget foto Gravkapellet Interiör gravkapellet Hässleby kyrka Hässleby kyrka 4 juni 2013

  1 0 2013-06-14 kl. 20:01
 • Betyg: 4Mer info på http://www.svenskakyrkan.se/hasslebyingatorp

  1 1 2010-08-20 kl. 21:45
 • Betyg: 3Orgel: 1878 bygger Sven & Erik Nordström, Eksjö, en piporgel med 14 stämmor uppdelade på 2 manualer och pedal. Den har mekanisk traktur och registratur.
  1951 bygger den danska firman Theodor Frobenius & Co, Lyngby, om orgeln med tillvaratagande av äldre pipmaterial. Huvudfasaden är från Nordströms orgel medan ryggpositivets fasad är ny. Den nya orgeln har 30 stämmor uppdelade på 3 manualer och pedal. Vita undertangenter i manualerna. Trakturen är mekanisk, registraturen elektropneumatisk. Vidare finns registersvällare.
  Kororgel Åkerman & Lund 1974

  1 0 2010-05-03 kl. 11:18

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Hässleby kyrka gillar även:

   Ingatorps kyrka
Eksjö kommun
   Ökna kyrka
Vetlanda kommun
   Djursdala kyrka
Vimmerby kommun
   Mellby kyrka
Eksjö kommun
   Frödinge kyrka
Vimmerby kommun
   Tidersrums kyrka
Kinda kommun

Visa alla kyrkor nära...