Välj kartsajt: kyrkor

Kråkshults kyrka

3.6 i "vägt snittbetyg" (4)

Kråkshults kyrka är en kyrka som ligger i Kråkshults församling i Eksjö kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 4Både kyrkan och kyrkogården är mycket fina! Inne i kyrkan finns många intressanta saker. Pehr Hörberg har inte bara gjort altartavlan utan också de tre målningarna på läktarbröstet. Två vackra brudbänkar finns och även predikstolen har målningar. Konstverk från olika tidsepoker pryder väggarna, se bilder.Kråkshults kyrka 5 juni 2013 eget foto Den ena av två brudbänkar Altartavla av Pehr Hörberg Brudbänken till höger i koret eget foto Applikationen ´Sackeus och vi´ ett gemenskapsarbete av förs. damer under ledning av D. Danielsson En fotografisk reproduktion av gamla kyrkans Altar-Tafla Vackra hängbjörkar på kyrkogården Även predikstolen har målningar Den gode herden Dopfunt från 1962  bonad komponerad av Inga-Mi Vannérus-Rydgran I vapenhuset eget foto Bild på läktarbröstet Tre målningar på läktarbarriären är utförda av Pehr Hörberg ´Sådden´

    1 0 2013-06-09 kl. 21:23
  • Betyg: 3Här är kyrksamheten hög, ibland 100% om man betänker att det bor ca 80 kyrkotillhöriga i Kråkshult och man stundom är så många i kyrkan. Notera den fina bonaden ´Sackeus och vi´ på högra väggen, gjord av ALLA församlingsborna och med intressant tankeinnehåll.
    Mer info finns på http://www.svenskakyrkan.se/hasslebyingatorp

    1 0 2010-08-20 kl. 21:44
  • Betyg: 4Orgel: 1811 bygger Pehr Schiörlin, Linköping, en mekanisk 18-stämmig piporgel med en manual och pedal. Svarta undertangenter i manualen. Schiörlins förslag till fasad bearbetat av arkitekt Olof Samuel Tempelman 1807, varefter Schiörlin konstruerat fasaden i förenklad form 1810-1811. Flertalet fasadpipor är ljudande. 1992: Restaurering av firman Åkerman & Lund, Knivsta, under ledning av Lars Norgren och med Kalevi Mäkinen & Helmuth Gripentrog som intonatörer. Projektansvarig konsult är Carl-Gustaf Lewenhaupt. Pehr Schiörlins ursprungliga manualklaviaturer återinsätts.

    0 0 2010-05-03 kl. 11:22
  • Betyg: 3En rejäl kyrka. Jag är nyfiken på vad den har inom sig. Kungen blev avsatt 1809. Stram som en soldat i enskild ställning.

    0 0 2010-04-01 kl. 19:38

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Kråkshults kyrka gillar även:

   Misterhults kyrka
Oskarshamn kommun
   S:ta Gertruds ky...
Västervik kommun
   Lau kyrka
Gotland kommun
   Svenneby gamla k...
Tanum kommun
   Uppsala domkyrka
Uppsala kommun
   Skee kyrka
Strömstad kommun

Visa alla kyrkor nära...