Välj kartsajt: kyrkor

Älmhults kyrka

3.7 i "vägt snittbetyg" (2)

Älmhults kyrka är en kyrka som ligger i Älmhults församling i Älmhult kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 4Kyrka från 1929-30, ritad av slottsarkitekt Knut Nordenskjöld.Hög smäcker tornspira, interiören stilren, med ljus och rymd. En lugn miljö som inbjuder till kontemplation.
  Vid förnyat besök 2014 kunde jag bara konstatera att det fina intrycket bestod. Tråkigt nog är det svårt att finna bra information om kyrkan utöver den jag skrivit under bilderna. Hemsidan är dessutom ur funktion, men jag hoppas att den snart ska fungera igen, sedan jag meddelat församling om saken.
  Älmhults kyrka 29 augusti 2014 Martin Luther i predikstolens fält Olaus Petri i predikstolens fält Ansgar i predikstolens fält eget foto Vackert formade valv eget foto Gud allena äran står det Älmhults kyrka med anläggningsår 1929 Muralmålningen S:t Göran och draken gjord av anonym konstnär eget foto eget foto Armatur i form av en krona Många barn döpta här Altarskåp av Carl Fagerberg Madonna är sannolikt också gjord av Carl Fagerberg Dopfunt med lock som är en modell av kyrkan Glasmålning av Yngve Lundström

  0 0 2014-11-05 kl. 13:51
 • Betyg: 4Älmhults kyrka är en av Knut Nordenskjölds stora kyrkor jämte Staffans kyrka i Gävle samt S:t Olovs kyrka i Skellefteå. Kyrkan blev färdigställd 1930 och har, som övriga Nordenskjöld-kyrkor, lånade former och uttryck från den svenska kyrkoarkitekturhistorien. På ett relativt fritt och personligt sätt har Nordenskjöld fogat samman historiska detaljer för att, som han själv formulerat det, ´gestalta den tusenåriga kyrkan´ i Sverige. Med slätputsad fasad och förhållandevis få dekorativa detaljer ger spiran ett fantasifullt och praktfullt intryck.

  1 1 2009-06-03 kl. 21:54