Välj kartsajt: kyrkor

Härlunda kyrka

3.7 i "vägt snittbetyg" (2)

Härlunda kyrka är en kyrka som ligger i Härlunda församling i Älmhult kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 4Grått utanpå och grått inuti, dock med inslag av guld och rosa. T.o.m. krucifixets kristusbild är grå med vitt uppspärrade ögon - ett verk av Hjalmar Råstorp som stör mig lite. I övrigt är målningarna i grisaille på predikstolen och läktarbröstet utförda av samme konstnär som gjort altartavlan, nämligen Carl Strömberg.
  Jag gillar spånklädda kyrkor även om de är grå och trots krucifixet blev jag lite förtjust i den här kyrkan.
  Dopskålen som finns med här är en kopia av den äkta 1600-talsskålen.
  Härlunda kyrka 29 augusti 2014 Grisaillemålningar på predikstolen från 1830 utfördes av Carl Strömberg Krucifix tillverkat av Hjalmar Råstorp bördig från trakten Låten barn i alla kulörer komma... Den rikt snidade dopfunten i trä från 1938. Skålen i tenn är en kopia av 1600-talsskålen Porträtt av domprosten Håkan Sjögren i Växjö bördig från orten Altartavlan från 1841 av Carl Strömberg Anders Persson o h.h. lät förgylla och måla predikstolen på egen bekostnad 1830 Grått och rosa och lite guld eget foto

  0 0 2014-09-01 kl. 20:22
 • Betyg: 4Härlunda tillhör de socknar som tillkommit efter medeltiden. Timmerkyrkan är i grunden från 1600-talet men tillbyggdes till sin nuvarande form 1822. Färgsättningen i grått och guld är från 1962 - det gråa inslaget är mycket påfallande. Så är även Kristusbilden grå. Altartavlan av Carl Strömberg 1842. Inbyggd i läktarbalustraden finns ett ur, ängeln rymde pendeln och lodlinorna fanns i de ihåliga pelarna.Predikstolen. Donatorernas namn på predikstolen. Interiör mot orgelläktaren. Dopfunten. Domprosten Håkan Sjögren i Växjö född i socknen. Altartavlan. Ett riktigt ur inbyggt i läktarbalustraden. Interiör från läktaren. Exteriör augusti 2013.

  0 0 2013-08-07 kl. 11:36

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Härlunda kyrka gillar även:

   Urshults kyrka
Tingsryd kommun
   Jäts gamla kyrka
Växjö kommun
   Vederslövs gamla...
Växjö kommun
   Kånna kyrka
Ljungby kommun
   Hemmesjö gamla k...
Växjö kommun
   Annelundskyrkan
Ljungby kommun

Visa alla kyrkor nära...