Välj kartsajt: kyrkor

Angelstads kyrka

3.8 i "vägt snittbetyg" (3)

Angelstads kyrka är en kyrka som ligger i Angelstads församling i Ljungby kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 4Här fanns en del intressanta detaljer - två små bänkar flankerar altaret, antagligen för kaplaner och kyrkvärdar förr i tiden.Den runristade dörringen från 1200-talet och dopfunten från samma århundrade med tydliga reliefer á la Bestiarius. Förmodligen nytillkommen är den gode herden som står mitt i långhuset vid norra väggen.
  Predikstolen är vacker trots senare figuralmålning och glasmålningen i koret skämmer inte sin plats. Orgelns fasad - kan den vara den ursprungliga som byggdes av Cahman?
  eget foto Altaret flankerat av bänkar och med en glasmålning av Albert Eldh som altartavla (1927) Runristad portring eget foto eget foto I vapenhuset eget foto Nytillkommen herde eget foto Dopfunt i sandsten 1200-tal typ Bestiarius Första orgel byggdes av Cahman kan fasaden vara den ursprungliga? eget foto

  0 0 2016-08-19 kl. 14:53
 • Betyg: 4En ovanligt långsmal kyrka som bevarat sina medeltida murar men byggts till i öster och väster. Idag är det mest bredden som påminner om det medeltida ursprunget, annars är kyrkan starkt förändrad av senare tider. Istället för altartavla finns nu en målning i korets fönster som blickfång. Albert Eldh är konstnären. En udda detalj är det anonyma epitafiet över en dansk kapten som dödades i Stora Nordiska Kriget 1570. Klockstapeln är en av de ståtligare!Klockstapeln. Juni 2011. Interiör augusti 2014. Epitafium över ´en dansk kapten´ Predikstolen. Dopfunten. Interiör mot orgelläktaren. Altaret. Tavla på norra långhusväggen. Tavla på södra långhusväggen. Exteriör augusti 2014.

  0 0 2014-08-06 kl. 15:42
 • Betyg: 4Angelstads kyrka byggdes omkring år 1200. På kyrkans norra sida ligger en stor platt sten, möglitsvis en altarsten som enligt sägnen är knuten till den medeltida skotske riddaren Ebbe Skammelsons död.
  År 1700 fick kyrkan spåntak och 1760 uppfördes den ståtliga klockstapeln.
  Klokketårn ved Angelstads kyrka Kirken set fra indgangen

  3 0 2010-04-19 kl. 12:33

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Angelstads kyrka gillar även:

   Brunnby kyrka
Höganäs kommun
   Hörby kyrka
Hörby kommun
   Valleberga kyrka
Ystad kommun
   Kånna kyrka
Ljungby kommun
   Annelundskyrkan
Ljungby kommun
   Kävsjö kyrka
Hillerstorp

Visa alla kyrkor nära...