Välj kartsajt: kyrkor

Kalmar domkyrka

4.1 i snittbetyg (15)

Kalmar domkyrka är en kyrka som ligger i Kalmar domkyrkoförsamling i Kalmar kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka (sid 2):

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 4Här finns en hel del vackra detaljer i den ljusa domen, t.ex predikstolen från mitten av 1600-talet av Baltzar Hoppenstedt och visst är det fint med vitt och guld! Altartavlan är utförd av David von Krafft. Så bra att man ska renovera kyrkan, när vi var där 1995 var det sprickor i innertaket så att det kändes lite olustigt. Det ska bli trevligt att besöka den ånyo efter renoveringen.

    Vid nybesök april 2010 var kyrkan fräsch inuti men utanpå finns byggnadsställningar ännu en tid. Pampig är den i allafall och präglas av stormaktstidens ideal.
    Foto:Bertil Mattsson Foto:Bertil Mattsson Barn&ungdomskör sjöng vackert Minner om den danska tiden

    2 0 2010-05-01 kl. 21:08
  • Betyg: 5När jag besökte kyrkan sommaren 2004 fick jag det bästa bemötande jag någonsin fått i en kyrka av en av kyrkans guider. Det är en otroligt vacker kyrka invändigt och sannerligen speciell och ståtlig utvändigt. Orglarna är bra instrument och den stora är under ombyggnad för närvarande. Mycket trevligt besök och jag hoppas snart återvända!

    1 0 2009-05-05 kl. 15:54
  • Betyg: 4En stämningsfull plats att vara på, med intressanta målningar och gravstenar. Kyrkan renoveras under de närmaste åren, så lite stökigt kommer det säkert att bli. Vid konserter krävs egentligen att hela kyrkan är fullsatt för att ljudet skall bli optimalt. Jag har även fått veta att ljudutrustningen skall förbättras i samband med renoveringen, då skall problemet i föregående mening kunna lösas.

    2 0 2008-12-28 kl. 21:10
  • Betyg: 4Dominerande pampig stormaktsbarock på småstadstorgKalmar domkyrka.

    1 0 2008-12-02 kl. 15:15
  • Betyg: 5Det sägs att turister trott att domkyrkan var slottet. Jag förstår dem. Det är romersk barock när den är som klippt i gullpapper. Inredningen är en vitare variant av de stora jesuitkyrkorna. Det går att förlora sig i altaruppsatsen, eftersom det är ett helt drama som utspelar sig därframme. Tänk att det finns kyrkor som denna på Mare Lutheranums västkust.

    8 0 2008-12-02 kl. 07:25

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Kalmar domkyrka gillar även:

   Uppsala domkyrka
Uppsala kommun
   Svenneby gamla k...
Tanum kommun
   Lau kyrka
Gotland kommun
   Risinge Sankta M...
Finspång
   Lids kyrka
Nyköping kommun
   Floda kyrka
Katrineholm kommun

Visa alla kyrkor nära...