Välj kartsajt: kyrkor

Hälleberga kyrka

4.0 i "vägt snittbetyg" (4)

Hälleberga kyrka är en kyrka som ligger i Hälleberga församling i Nybro kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 5Invigdes 1979 efter att ha uppförts på samma plats som den tidigare kyrkan som förstördes i en brand 1976. Arkitekt för nya kyrkan är Jerk Alton. Interiören är härlig med sitt vackra korfönster som målats av Brita Reich-Eriksson. Som sig bör i glasriket finns här flera föremål i glas; korset och ljusstakarna, liksom de nya ljuskronorna är tillverkade i Orrefors och Målerås har bidragit med ett stort glaskors på minneslunden nära kyrkan.eget foto eget foto eget foto eget foto eget foto eget foto eget foto eget foto eget foto Ett underbart fönster! Även via spegeln i anslutande rum syns det vackra korfönstret Hälleberga kyrka 10 augusti 2012 Korfönstret speglar sig i glasrutorna under läktaren

  0 0 2012-09-28 kl. 20:28
 • Betyg: 4Kyrkan är som nämnts av märket Jerk Alton. Han har blivit känd för sina återuppbyggda kyrkor. I Hälleberga blev det inte en kopia av den gamla kyrkan utan en mer modern variant. Vacker glaskonst och så dopfunten som räddades från gamla kyrkan. Hälleberga är känt i kyrkohistorien genom komminister Peter Lorenz Sellergren, en centralgestalt i den sydsvenska väckelserörelsen, kallad ´Kyrkofadern i kaplansstugan´.Juni 2011. Interiör mot altaret. Oljemålning av Sellergren i kyrkan. Interiör mot läktaren. Modell av 1800-talskyrkan. Dopfunten räddad från den brunna kyrkan.

  1 0 2011-06-02 kl. 19:35
 • Betyg: 4På i stort sett samma plats som kyrkan är belägen, har minst två kyrkor funnits tidigare. Nuvarande kyrkan nybyggdes med start år 1976, efter att den förra 1800-talskyrkan hade brunnit ner totalt. Arkitekt Jerk Alton fick i uppdrag att utforma kyrkan som stod färdig år 1978. Det modernistiska utseendet från byggnadstiden är fortfarande intakt.

  1 0 2010-04-27 kl. 15:45
 • Betyg: 4En kyrka som saknar den spännande exteriören, men som tilltalar mig mycket invändigt.Ett vackert fönster - tyvärr snett fotograferat. Vinter i Hälleberga. Nycklarna till den gamla kyrkan.

  2 0 2010-03-21 kl. 17:11

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Hälleberga kyrka gillar även:

   S:ta Gertruds ky...
Västervik kommun
   Lau kyrka
Gotland kommun
   Skee kyrka
Strömstad kommun
   Uppsala domkyrka
Uppsala kommun
   Lövstabruks kyrka
Tierp kommun
   Övertorneå kyrka
Övertorneå kommun

Visa alla kyrkor nära...