Välj kartsajt: kyrkor

Hälleberga kyrka

4.0 i "vägt snittbetyg" (4)

Hälleberga kyrka är en kyrka som ligger i Hälleberga församling i Nybro kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 5Invigdes 1979 efter att ha uppförts på samma plats som den tidigare kyrkan som förstördes i en brand 1976. Arkitekt för nya kyrkan är Jerk Alton. Interiören är härlig med sitt vackra korfönster som målats av Brita Reich-Eriksson. Som sig bör i glasriket finns här flera föremål i glas; korset och ljusstakarna, liksom de nya ljuskronorna är tillverkade i Orrefors och Målerås har bidragit med ett stort glaskors på minneslunden nära kyrkan.eget foto eget foto eget foto eget foto eget foto eget foto Korfönstret speglar sig i glasrutorna under läktaren eget foto eget foto eget foto Ett underbart fönster! Även via spegeln i anslutande rum syns det vackra korfönstret Hälleberga kyrka 10 augusti 2012

  0 0 2012-09-28 kl. 20:28
 • Betyg: 4Kyrkan är som nämnts av märket Jerk Alton. Han har blivit känd för sina återuppbyggda kyrkor. I Hälleberga blev det inte en kopia av den gamla kyrkan utan en mer modern variant. Vacker glaskonst och så dopfunten som räddades från gamla kyrkan. Hälleberga är känt i kyrkohistorien genom komminister Peter Lorenz Sellergren, en centralgestalt i den sydsvenska väckelserörelsen, kallad ´Kyrkofadern i kaplansstugan´.Juni 2011. Interiör mot altaret. Oljemålning av Sellergren i kyrkan. Interiör mot läktaren. Modell av 1800-talskyrkan. Dopfunten räddad från den brunna kyrkan.

  1 0 2011-06-02 kl. 19:35
 • Betyg: 4På i stort sett samma plats som kyrkan är belägen, har minst två kyrkor funnits tidigare. Nuvarande kyrkan nybyggdes med start år 1976, efter att den förra 1800-talskyrkan hade brunnit ner totalt. Arkitekt Jerk Alton fick i uppdrag att utforma kyrkan som stod färdig år 1978. Det modernistiska utseendet från byggnadstiden är fortfarande intakt.

  1 0 2010-04-27 kl. 15:45
 • Betyg: 4En kyrka som saknar den spännande exteriören, men som tilltalar mig mycket invändigt.Ett vackert fönster - tyvärr snett fotograferat. Vinter i Hälleberga. Nycklarna till den gamla kyrkan.

  2 0 2010-03-21 kl. 17:11

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Hälleberga kyrka gillar även:

   S:ta Gertruds ky...
Västervik kommun
   Lau kyrka
Gotland kommun
   Skee kyrka
Strömstad kommun
   Uppsala domkyrka
Uppsala kommun
   Lövstabruks kyrka
Tierp kommun
   Övertorneå kyrka
Övertorneå kommun

Visa alla kyrkor nära...