Välj kartsajt: kyrkor

Påskallaviks kyrka

3.3 i "vägt snittbetyg" (4)

Påskallaviks kyrka är en kyrka som ligger i Döderhults församling i Oskarshamn kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 5Fin kyrka
  Kanske bröllop nästa sommar.
  / Frida

  0 0 2016-05-15 kl. 07:11
 • Betyg: 4En enkel liten kyrka som har begåvats med mycket vackra korfönster, signerade Monica Backström. De gör hela kyrkan!
  Kanske kan jag komma med lite mer uppgifter om kyrkan framöver eftersom jag frågat om detta.
  Altaruppsatsen är i alla fall gjord av Arvid Källström.
  Votivskeppet Diana är tillverkat år 1800 långt innan kyrkan byggdes Broderad kyrka eget foto eget foto eget foto eget foto Snyggt skuren ljusstake intill dopfunten det finns även ett skepp i en monter eget foto I sakristian eget foto De vackra korfönstren designade av Monica Backström I fönstret står ett s.k. tabernakel utfört av en lokal snickare eget foto

  0 0 2014-09-25 kl. 20:44
 • Betyg: 3Kyrkan är en vitrappad kyrka av sten där ovanligt nog tornet står vid sidan av långhuset. Kyrkan uppfördes 1850-talet. På kyrkogården finns ett vackert Mausoleum. Jag har sett så många vackra minneslundar över hela landet, men den här är inte vacker. Här saknas något kanske en fontän och en liten vattensamling. Minneslunden känns torftig det saknas något en vattensamling kanske. Ett votivskepp står på en bänk. Altaret. En av kyrkans orglar. Predikstolen. Orgeln.

  0 1 2010-07-15 kl. 13:36
 • Betyg: 3Läktarorgeln: 1931: Firma Åkerman & Lund, Sundbyberg, bygger en pneumatisk orgel med 15 stämmor på 2 manualer och pedal. Korpositivet: 1865: Bygdeorgelbyggare Johannes Magnusson, Nässja, Lemnhult, bygger ett orgelpositiv, som placeras på läktaren i kyrkan. Blindpipor i fasaden. Svarta undertangenter i manualen. Ursprunglig disposition okänd men sannolikt samma som nuvarande. 1931: Positivet flyttas till korets epistelsida.

  0 0 2010-05-05 kl. 20:17

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Påskallaviks kyrka gillar även:

   Misterhults kyrka
Oskarshamn kommun
   Hälleberga kyrka
Nybro kommun
   Hossmo kyrka
Kalmar kommun
   Gladhammars kyrka
Västervik kommun
   Näshults kyrka
Vetlanda kommun
   Frödinge kyrka
Vimmerby kommun

Visa alla kyrkor nära...