Välj kartsajt: kyrkor

Sturkö kyrka

3.7 i "vägt snittbetyg" (2)

Sturkö kyrka är en kyrka som ligger i Sturkö församling i Karlskrona kommun. Jämjö pastorat, www.jamjopastorat.se

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 4Här finns bevarat ett gammalt altarskåp och en gammal altartavla från den gamla kyrkan. Interiören från 1878 är enkel och stram.
  I koret en kopia av Thorvaldsens Kristusstaty framför ett skrank, bakom vilket döljer sig sakristian.Ljus och trevlig är i alla fall kyrkan och roligt att den gamla kyrkans vapenhus står kvar sydväst på kyrkogården och nu fungerar som sockenstuga.
  eget foto Idag ska det bli dop Ett av föremålen från gamla kyrkan eget foto eget foto Om votivskeppet hittar jag ingen information Modell av gamla kyrkan gjord av Gunnar Nilsson son till mannen som målade tavlan av samma kyrka Målning föreställande gamla kyrkan utförd av folkskollärare Karl Jacob Nilsson (1844-1926) Thorvaldsens Kristusstaty i koret

  0 0 2014-11-11 kl. 11:31
 • Betyg: 5Här finns ingen ´större altartavla av Gunnar Torhamn´ som någon tidigare recenscent skrivit, utan en kopia av Torvaldsens Jesus-staty som altaruppsättning, omkring vilken en ´gloria´ i form av en ljushållare finns. Kyrkan renoverades invändigt i början av 2000-talet varvid inredningen i sakristian helt gjordes om, samt att det främre bänkparet i kyrkan togs bort för bättre utrymme i kordelen. Kyrkan ligger mycket vackert vid västra stranden av Sturkö med utsikt över västar Karlskrona skärgård.

  0 1 2013-08-05 kl. 17:27

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Sturkö kyrka gillar även:

   Nättraby kyrka
Karlskrona kommun
   Hjortsberga kyrka
Ronneby kommun
   Edestads kyrka
Ronneby kommun
   Heliga Kors Kyrka
Ronneby
   Saxemara kyrka
Ronneby kommun
   Arby kyrka
Kalmar kommun

Visa alla kyrkor nära...